MESLEK SEÇİMLERİNDE YOL GÖSTERİCİ

Eskişehir Teknik Üniversitesi gezisine Müdür Yardımcısı Selami Başar, öğretmenler Efraim Soyak, Hayati Tokel, Nafiga Çiçek, 11 ve 12´nci sınıf öğrencileri katıldı. Kırıkkale Lisesi Okul Müdürü Basri Başat, üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve meslek seçimlerinde yol gösterici olduğuna dikkat çekerek, “Aynı zamanda üniversite kültürü, imkanları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırdığına, bakış açılarını, ufuklarını daha da genişlettiğine inanıyoruz”

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

BİLGİLER ALDILAR

“Amacımız; üniversite sınavına hazırlanan 12´nci sınıf öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek,  motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında; tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmak” dedi.

 BÖLÜMLER HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Okul Rehberlik Öğretmeni Efraim Soyak ise Eskişehir Teknik Üniversitesi´ne yapılan gezinin amacı hakkında bilgi vererek, “Fakülte ve bölümleri yerinde görüp incelemek. İlgi duydukları öğrenim programları hakkında doğru ve ayrıntılı bilgi edinmesi. Üniversite ve kampüs yaşamı hakkında fikir sahibi olması. Üniversite hazırlık sürecinde motive olarak hedeflerini doğru belirlemesini kolaylaştırmaktır. Öğrencilerimize üniversitenin lisans ve önlisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz  bölümler hakkında bilgi aldılar,  okulun fiziki yapısını, sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar  ve genel havasını teneffüs ettiler” dedi.

 Üniversite gezisinden sonra öğrenciler Sazova Parkı, Balmumu Müzesi, Odun Pazarı ve Porsuk Çayını gezerek okuyacakları üniversitenin bulunduğu şehri yakından tanıma fırsatı buldular. Haber: Çağlar Atmaca