Kırıkkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında kent merkezinde yalnız yaşayan, kronik hastalığı bulunan, engelli ve ihtiyaç sahibi yaşlılar ile yeni bebek sahibi olmuş aileleri evlerinde ziyaret ederek sağlık taraması yaptı.

Kırıkkale’de hacı adaylarına hazırlık kursu Kırıkkale’de hacı adaylarına hazırlık kursu

ANNELERE EĞİTİM VERDİLER

Öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte ziyaret ettikleri ailelerde büyüklerin tansiyon, şeker ve ateş ölçümlerinin yanı sıra kişisel hijyen kuralları, ağız bakımı ve diş fırçalama teknikleri hakkında bilgiler verirken yeni bebekleri olmuş ailelerde de bebeklerin beslenmesi, bakımı, gelişimi ve diğer sağlık konularında annelere eğitim verdiler.

 

ONLARA YARDIMIMIZ DOKUNUYOR

Öğrenciler, yaşlı kimsesiz, engelli ve bakıma muhtaç kişilere hizmet etmekten ve onların ihtiyaçlarını yerine getirmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yaşlılarımızla, engellilerimizle kan bağımız artıyor. Onlara yardımımız dokunuyor” ifadelerini kullandılar. Proje Koordinatörü ve Okul Müdür Yardımcısı Ömer Yağlı´da yaptığı açıklamada, yaşlı, engelli ve çeşitli sağlık sorunları yaşayan vatandaşlara hizmet etmenin önemli bir insanlık görevi olduğunu projenin uygulanmasında mahalle muhtarlarından da destek alarak projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Haber Merkezi