Kırıkkale’de şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi! Kırıkkale’de şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi!

KADINLARA KARANFİL SUNDULAR

Çeşitli faaliyetlerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe farklı bir yaklaşım getiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şubesine mensup, üniversite öğrencisi gençler, kadınlara karanfil takdim ettiler. Ana caddelerde gördükleri 7´den 70´e her kadına karanfil takdim eden “Ocak”lı gençler, daha sonra esnafı kapı kapı gezerek dükkânlarda çalışan ya da alışveriş yapan kadınların günlerini kutlayarak birer karanfil de onlara sundular.

 

KADININ YERİ ÇOK DEĞERLİDİR

Ardından kamu kurumlarını dolaşan gençler, buralarda çalışan ya da işi sebebiyle bu kurumlarda bulunan kadınların da günlerini kutlayarak, karanfil takdimini buralarda da sürdürdüler. Şaşkınlıkla ve hoş tepkilerle karşılanan gençler, “Türk töresinde kadının yeri çok değerlidir. Gerek İslamiyet öncesi gerekse İslamiyet´in kabulünden sonra, Türk devlet adamları kadınlarına ayrı bir önem atfetmiştir. Özellikle İslamiyet Öncesi Türk toplumlarında Han´ın (Kağan´ın) eşi olan ‘Katun´ (Hatun), eşi seferde olduğunda devletin yönetiminden birinci derece sorumlu kişidir.”

 

‘ANALAR İNSANDIR, BİZ İNSANOĞLU´

“Bizler de atalarımız gibi kadınlarımızı Allah´ın yeryüzündeki en kutsal halifeleri olarak görüyoruz. Nitekim Yüce Yaratan, zatındaki ‘yaratma´ sıfatının bir yansıması olan dünyaya yeni bir canlı getirme özelliğini yalnızca kadınlara, analarımıza vermiştir. Neşet Ertaş, ‘analar insandır, biz insanoğlu´ derken de, ‘Ana Hak´tır, sen bu sırra erdin mi?´ derken de aynı bakış açısını sunmuştur. Bu inançla, cennetin ayakları altına serildiği analarımız ve bu dünyanın cefasını en ağır şekilde çeken şehit anaları başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dediler.

 

KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yapılan faaliyete dair bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale İl Başkanı Ali Gençtürk de, “Bizleri var eden, yâr eden kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Aslında bizler Türk Ülkücüleri olarak kadınlarımıza verilen değeri yılda bir güne sıkıştırmak istemiyoruz. Çünkü kadınlarımız bizin için bir gün değil bir ömür değerlidir. Lakin bu sembolik günde, sembolik bir karanfil hediyesiyle kadınlarımızı bir nebze de olsa gülümsetebilmişsek nu mutlu bize. Bu vesileyle ben de şahsım ve Ocak yönetimim adına tüm kadınlarımızın bir gününü değil her gününü kutlarım. Allah onları başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.