OBEZİTENİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK YETİŞKİN EĞİTİMİNİN GELİŞTİRİLMESİ

 

Obezite 20 yılda 3 kat arttı

 

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü´ne bağlı Proje ve Ar-Ge Birimi koordinasyonunda Toplum Sağlığı Merkezi koordinatörlüğünde yürütülmekte olan ‘Obezitenin Önlenmesine Yönelik Yetişkin Eğitiminin Geliştirilmesi´ projesi kapsamında toplantı düzenlendi.

 

HALK SAĞLIĞI MÜCADELELERİNDEN BİRİSİDİR

Merkez tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; “Son yıllarda insan ve toplum sağlığını küresel boyutta olumsuz etkileyen obezitenin önlenmesinde aranan öncelik bireydeki sağlıklı yaşam bilinci ve yeterli sağlık okuryazarlığı düzeyidir. Obezite epidemisi DSÖ Avrupa Bölgesinin en önemli halk sağlığı mücadelelerinden birisidir”

 

HASTALIK YÜKÜNÜN HAFİFLETİLMESİ

“Obezitenin yaygınlığı son 20 yıl içerisinde üç kat artmıştır. Obezite gibi ileri derecede davranışsal faktörlere bağlı bulaşıcı olmayan hastalık yükünün önlenmesi için; sağlıklı nüfus üzerinde sağlıklı yaşam bilincinin arttırılması, sağlık okuryazarlığı becerilerinin geliştirilmesi ve birey, aile ve kamu kaynakları üzerinde obezite ve obezitenin neden olduğu daha sonralarda oluşabilecek hastalık yükünün hafifletilmesi gerekmektedir”

 

OBEZİTE´NİN ÖNLENMESİ AMAÇLANIYOR

Kırıkkale’de denetlenen 9 bin 310 araçtan 127’si trafikten men edildi Kırıkkale’de denetlenen 9 bin 310 araçtan 127’si trafikten men edildi

“Müdürlüğümüze bağlı Proje ve Ar-Ge birimimiz koordinasyonunda Toplum Sağlığı Merkezi koordinatörlüğünde yürütülmekte olan “Obezitenin Önlenmesine Yönelik Yetişkin Eğitiminin Geliştirilmesi” projesi ile toplumsal sağlık bilinci ve sağlık okuryazarlığı düzeyini yükseltmek, bu amaç doğrultusunda yetişkin eğitiminin kalitesini arttırmak, yetişkin eğitiminde rol alan sağlık personelinin yeterliliklerini geliştirmek, toplum üzerinde yeterli sağlık bilinci ve sağlıklı yaşam kültürü oluşturup obezitenin önlenmesi amaçlanmaktadır”

 

PORTEKİZ´İN BRAGA ŞEHRİNDE TOPLANILDI

“Projenin ilk faaliyeti 12- 18 Ocak 2020 tarihleri arasında Portekiz´in Braga şehrinde düzenlendi. Faaliyete kurumumuz bünyesinde görevli 2 Diyetisyen, 1 Çocuk Gelişimci ve 3 Sağlık Memuru olmak üzere 6 personel katılım sağladı. Proje kapsamında planlanan ikinci hareketlilik faaliyeti 10- 16 Mayıs 2020 tarihleri arasında Hollanda´nın Amsterdam şehrinde düzenlenecek. Proje Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir” denildi. Haber: Ayşe Soysal