BU YILIN TEMASI TEVHİD VE VAHDET

Kutlu Doğum Haftası ilimizde çeşitli faaliyetlerle kutlanırken, Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de düzenlenen bir konferansla Peygamber Efendimiz, öğrencilere anlatıldı. İstiklal Marşı ve Merkez Nur Camii Müezzini Murathan Önder´in Kur´an tilavetinin ardından kürsüye gelen Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Adem Yıldırım, bu yılın Kutlu Doğum Haftası temasının Tevhid ve Vahdet olduğunun altını çizerek, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

BEDDUA, HASET VE GIYBET İNSANI HELAK EDER

Peygamber Efendimizin insanlarda sevmediği vasıflar üzerine bir sohbet gerçekleştiren Yıldırım, özellikle beddua, haset ve gıybetin zararlarına vurgu yaptı. İnsanların, birbirinin yüzüne söyle söyleyemeyeceği bir şeyi arkasından konuşmanın dostluklara zarar verdiğini belirten Yıldırım, insanların birbirleri için ancak güzel şeyler dileyebileceğini, bu yüzden de bedduanın, Peygamber Efendimizin en sevmediği insan özelliklerinden birisi olduğunu kaydetti.

ZAMAN, İÇİNDEYKEN DEĞERLİDİR

Yıldırım´ın ardından kürsüye gelen Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen de, “Peygamber Efendimizin ahlakını tarif etmek için Kur´an-ı Kerim´i bilmek gerekir. Zira O´nun ahlakı, bizzat Kur´an-ı Kerim´in kendisidir. O, yaşayan Kur´an´dı” dedi. Özellikle bu yaşlardaki gençler için en önemli nimetin zaman olduğunu ifade eden Belen, giden vaktin ve giden ömrün geri gelmediğini, zamanın kıymetini, yaşanılan anda bilmek gerektiğini vurguladı.

GÜLSUYU, LOKUM VE KUR´AN-I KERİM HEDİYE EDİLDİ

Program, Okul Müdürü Erol Tuğ tarafından katılımcılara takdim edilen plaketlerin ardından öğrencilere ve konuklara gülsuyu, lokum yanında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen Kur´an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitabın hediye edilmesiyle sona erdi.

Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon