Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, Ocak ayı sonuna kadar çiftçilere verilecek olan 2 milyar 35 milyon liralık tarımsal desteğin verilmediğini söyledi.

 

İlkokullu çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşım eğitimi İlkokullu çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşım eğitimi

ÇİFTÇİ PERİŞAN

İzmir Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı´nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ay sonuna kadar çiftçilere 2 milyar 35 milyon liralık tarımsal destek verileceğini duyurmuştu. Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Kızık, “Ayın 24´ü oldu. Ne gelen var ne de giden. Çiftçi perişan oldu” diye konuştu.

 

ÇİFTÇİ KADERİNE TERK EDİLDİ

AKP hükümeti döneminde tarım sektörünün tamamen çökme noktasına geldiğini belirten Başkan Kızık, “Ülkemiz için en hayati sektör olan tarım günden güne kan kaybediyor. Çiftçi için bıçak kemiğe dayanmadı, kemiği artık deldi, geçti. Çiftçi kaderine terk edilmiştir” dedi.

 

MALİYETİ BİLE KURTARAMIYORUZ

Çiftçinin ektiği üründen kazanamadığını, artık maliyeti bile kurtaramadığı için de ekmediğini vurgulayan Başkan Kızık, bu kısır döngünün sonucunun en çok vatandaşı mağdur ettiğini, bunun en somut kanıtının ise pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında görüldüğünü ifade etti.

 

MALİYET YÜKSEK, GELİR AZ

Türkiye´de çalışan her 5 kişiden birinin tarım sektöründe çalıştığını, aileleri ile birlikte ülke nüfusunun çok büyük bir bölümünün bu alandan geçindiğini belirten Kızık, döviz fiyatlarının ve maliyetin yükseldiği bu ortamda tarımla uğraşanların artık geliri değil yoksulluğu paylaşır hale geldiğine dikkat çekti.