SİLAH ATMA MUTLU OL

Düğün Polisi Uygulamasının yerinde bir adım olarak niteleyen KIR-DER başkanı Mustafa Tuğrul ve Başkan Yardımcısı Metin Kılıç, “Düğünlerimizde sanki bir gelenekmiş gibi sürdürülen silah kullanma alışkanlığına biran önce son verilmeli. Bizim geleneğimizde ve göreneğimizde böyle bir davranış söz konusu değildir. Burada yapılan yanlış bir hata, can kaybına ya da yaralanmalara yol açarak mutluluğu acıya dönüştürebilir” dedi.

 

EMNİYET´İN YANINDAYIZ

Tuğrul ve Kılıç “Bugüne kadar düğünlerde yaşanan tatsız hadiselerde belki de binlerce insanımız canını kaybetti ya da yaralanarak engelli oldu. İnsanlarımızın en mutlu günleri silah kazaları yüzünden acı gününe dönüşüyor. İl Emniyet Müdürümüz Mahmut Çorumlu´nun önderliğinde başlatılan bu anlamlı çağrıya KIR-DER olarak destek veriyoruz. Düğünlerde silah atımına son vermek için güvenlik güçlerimizle birlikte hep beraber mücadele edeceğiz. Bu konuda toplumun tüm kesimlerini de duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadesinde bulundular.

 

BAŞKASININ MUTSUZLUĞU OLMASIN

 ‘Mutluluğunuz Başkasının Mutsuzluğu Olmasın´ diyen Tuğrul, “Havaya sıkılan mermi çekirdekleri düştüğü yerde insanların yaralanmasına, hatta ölümüne bile neden olmaktadır. Vatandaşlarında emniyet ve asayiş hizmetlerine katılımlarının sağlanarak, Kırıkkale ilinde yürütülen emniyet hizmetlerinin verimliliğinin artırılması, suçun oluşmadan önce önlenmesi, olaylara karşı duyarlılığın artırılması ve 112 polis imdat hattının kullanımının önemini içeren faaliyetler yürütüyoruz” dedi.

 

EMNİYETİMİZE YARDIMCI OLALIM

Gözlük alanlar dikkat! Kör olabilirsiniz! Gözlük alanlar dikkat! Kör olabilirsiniz!

Başkan Yardımcısı Kılıç ise, “Bu bağlamda, yapılacak faaliyetler kapsamında vatandaşlarımızın olaylara daha az maruz kalmalarına sağlamak ve sosyal duyarlılıklarını artırmak için ilimizde yapılacak olan düğün sünnet gibi törenlerde silah kullanılmasının önlenmesi amacıyla düğünlerin sık yapıldığı günlerde vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirmeler yapılıyor. Lütfen emniyet mensuplarımıza yardımcı olalım” şeklinde konuştu.