Kısa sürede sonuçlanacak

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, yaptığı açıklamada, Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde okul idaresi, okul aile birliği ile öğrencilerin katıldığı örnek proje yapıldığını söyledi.Öğrencilerin harçlıkları ve düzenlenen yardım kampanyasından elde edilen gelirle Somali`de su kuyusu açtırmayı amaçladıklarını ifade etti. Müdür Okur, projeyi kısa sürede sonuçlandırmayı vaad etti.

Küçük ödülleri paraya çevirdiler

Okul Müdürü Mehmet Dündar ise kampanyayı Kırıkkale Valisi Ali Kolat`ın izni ve desteğiyle başlattıklarını kaydetti.İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün de kampanyaya destek verdiğini ifade eden Dündar, 'Öğrencilerimizden bazıları yarışmalardan aldıkları küçük ödülleri dahi paraya çevirip bu projeye katkıda bulundu. Bu bizi gerçekten duygulandırıyor, sevindiriyor. Bir öğrencinin vereceği 5 kuruş, başka birinin vereceği 500 liradan daha kıymetli oluyor.' dedi.

Bulanık suyu dahi bulamıyor

Somali`nin başkenti Mogadişu`da bir su kuyusu açtırıp, ihtiyaç duyan Müslümanlara yardımcı olmayı hedeflediklerini anlatan Okul Müdürü Mehmet Dündar : ' Biz belki çay suyunu farklı, içme suyunu farklı kullanıyoruz. Ama dünyanın bir başka yerindeki insanlar bulanık suyu dahi bulamıyor. Esas dikkat çekmek istediğimiz, üzerinde durmak istediğimiz husus buydu. Amacımız, hem suyun israf edilmemesi hem de diğer ihtiyaç duyan insanlara sahip çıkılması ve destek olunmasını sağlamak. Öğrencilerimiz de bu konuda duyarlı davrandı. Kendi imkanıyla yardım toplayanlar oldu. Bunları öğretmeleri ile organize şekilde devam ettirdiler.' İfadelerini kullandı.Okul Müdürü Mehmet Dündar, yardım kampanyasının Mart ayına kadar sürmesinin planlandığını, bugüne dek 6 bin lira topladıklarını sözlerine ekledi.