Karaağıl Köyüne 75 tonluk su deposu Karaağıl Köyüne 75 tonluk su deposu


ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Osmanlı döneminde savaş malzemeleri üretmesi için kurulan İmalat-ı Harbiye ruhu ile yılladır çalışmasını sürdüren ve şehit kanlarıyla sulanan bu toprakları vatan kılan yiğitlere, savunma sanayi alanında destek sağlayan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) şimdi de eğitim alanında sorun yaşayan öğrenciler için harekete geçti. Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı şekilde başlayan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı kapsamında uzaktan eğitimde sorun yaşayan öğrenciler için destek sağlanacak.

 

EĞİTİME KATKI SUNACAKLAR

Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ‘Uzak da olsa eğitime engel yok´ projesi kapsamında MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere bin 500 tablet desteğinde bulundu. Sosyal medya üzerinden konu hakkında bilgi paylaşımı yapan MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere, “İmalat-ı Harbiye ruhu ile geleceğin Türkiye´sinde dünya ile yarışacak Gençlerimiz için uzaktan eğitim imkânlarını artırabilmek adına bin 500 tablet de MKEK´den” dedi. 

 

ÜLKEMİZ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Koronavirüs salgını kapsamında önemli mücadeleler yapıldığını ve kurallara uyularak bu virüsü yeneceğimize söyleyen Akdere, “Virüsle mücadele kapsamında milletimiz ve devletimiz için hemen harekete geçerek maske üretim kapasitelerimizi daha da artırdık. Kırıkkale´de kurulan maske atölyelerinde makine ihtiyaçlarını karşılayarak, kısa süre içerisinde de maske üretimi konusunda gereken özveriyi göstermiş olduk. İnşallah MKE kendi bünyesinde yapacağı çalışmalarla daha iyi yerlere gelecek. Ülkemizin yararına çalışmalar yapmak için var gücümüzle durmadan çalışacağız” şeklinde konuştu. Haber: Kenan Kuzucu