MKE Kırıkkalespor bu yıl şampiyon olacak

 

MKE Kırıkkalespor bu sezonun ilk yarısında oynadığı futbol ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmaya başladı. Sezon başı yaptığı teknik adam değişikliği ile Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim görevlisi Kürşat Güldal hocayı takımın başına getiren MKE Kırıkkalespor yönetimi bunun olumlu sonuçlarını almaya başladı.

 

Yazın bunları yapın sıcaktan korunun! Yazın bunları yapın sıcaktan korunun!

YENİDEN YAPILANIYOR

Yaklaşık 15´ yakın yeni oyuncuyu kadrosuna katan MKE Kırıkkalespor yeniden yapılanarak Kırıkkale´de şampiyon olması halinde Bal liginde oynayacak iskelet kadroyu da oluşturmak için gelecek sezonun planını şimdiden yapmaya başladı. Ayrıca yaş ortalamasının 19 olduğu A takımın da U-19´da da oynayan topçularının fazlalığı ile dikkat çekiyor.

 

MARKANIN UCUZLATMAMASI GEREKİYOR

MKE Kırıkkalespor ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Teknik Direktör Kürşat Güldal, “MKE Kırıkkalespor, Kırıkkale´nin Futbol Markası ve çok büyük bir değeri lakin bazı nedenlerden dolayı takımın değeri kaybolmuş gibi gözükebilir biz altının çamura düşme ile değerinden bir şey kaybettiğine inanmayanlarındanız fırsat ve imkan verildikçe bizlere destek olundukça biz bu değeri en üst noktalara taşımak istiyoruz bunu yapacak bilgi donanımına ve tecrübeye sahibiz”

 

MAHALLİ İDARELER VE ŞEHRİN KULÜBÜ SAHİPLENMİYOR

MKE Kırıkkalespor´un ayakta durabilmesi için tüm şehir tarafından sahiplenmesi gerektiği düşüncesindeyim sanki biraz üvey evlat muamelesi görüyor MKE Kırıkkalespor. Bir kaç kişinin sırtında başarılarının ve devamlılığının uzun süre olmayacağı her kesimin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum

 

UYUM SÜRECİ YAŞADIK

İlk yarıda gösterdiğimiz performansın üzerinde bir performans göstermek istiyoruz. Sezon başı çalışmalara biraz geç başladık. Yeni oyuncularının fazlalığından kaynaklanan uyum süreci ve hazırlıklarımızın tam olmaması sebebi ile ilk haftaki maçlarda biraz tutukluk gösterdik lakin daha sonraki haftalarda takım rayına oturmaya başladı.

 

UYGUN TRANSFER YAPMAK İSTİYORUZ

Bazı mevkilerde eksikliklerimizi başka mevkilerde oynayan futbolcularımızla gidermeye çalıştık. Mesela forvet arkası aldığımız bir oyuncumuzu ilk yarı maçlarımızda farklı altı bölgede oynattık. Şartlar uygun olursa transfer yapmak istiyoruz.

 

MAZERETLERE SIĞINMAYI SEVMİYORUM

İmkanların 4/4´lük olduğu yerlerde herkes idarecilik hocalık yapar bizim hayat felsefemiz imkansızlıklar içersin de takımı zirvede tutabilmenin hocada ve Futbolcularda bir ayrıcalık oluşturduğunu düşünenlerdeniz.

 

ÇALIŞMA ŞARTLARI ORTADAN KALKMAMASI LAZIM

Çalışma imkanlarının ortadan kalkmadığı sürece bu takımın şampiyon olacağından eminim. Hocanın yaptırım gücünün ve futbolcuların çalışma şartlarının uygun olduğu bir ortamda bu takımın Kırıkkale de şampiyon olması için hiçbir engelin olmayacağını tek engelin çalışma ortamının ortadan kalkması ile oluşacağını biliyorum. İnşallah böyle bir ortam ile karşılaşmayız.

 

EKSİKLİKLERİMİZ VAR

Antrenman topçusu ile müsabaka topçusu arasında dağlar kadar fark var. Eksikliklerimizi gördük bu eksikliklerimizi idarelik bazı futbolcularımızla kapattık ama eksik olan mevkilere mutlaka transfer yapmamız gerekiyor.

SON MAÇA KADAR LİG İDDİALI OLUR

Ligdeki takımların 4 tanesi şampiyonluğa oynuyor erken kopmalarda olabilir, lig sonuna kadar başa baş gitmelerde olabilir.  Her takım her takıma karşı puan da kaybedebilir önemli olan ligin sonuna kadar sporcu ve teknik ekibin konsatrasyon anlamında motivasyonunu yitirmemesi ve son maça kadar mücadeleyi bırakmaması.

 

SPORU SEVEN BİR REKTÖRÜMÜZ VE DEKANIMIZ VAR

Özellikle Futbol başta olmak üzere Üniversite spor bilimlerinin tüm branşlarvda sporun içersinde katılımı sağlanırsa, spor anlamında şehrin daha ileri gideceğini düşünüyorum. En büyük avantajlarımızdan bir tanesi sporu seven ve spor yapan rektörümüzün ve dekanımızın olması Şehrin spor anlamında gelişmesi için her türlü desteği veren ve katkı sağlayan Üniversitemizden yararlanmalı. Haber: Kenan KUZUCU