Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Hacılar Seher Vuslat Aytemiz İlköğretim Okulu bahçesinde ve devamında konferans salonunda, Emniyet Trafik Şube ile birlikte hazırlanan '' Trafik Eğitim Programı '' uygulaması yapıldı. Emniyet Trafik Tescil Denetleme Şube tarafından Anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine önce nazari olarak trafikle ilgili bilgi verildi. Okul bahçesine hazırlanan trafik eğitim pistinde, çocuklara pratik trafik eğitimi yaptırıldı. Çocukların bahçede minyatür otomobiller kullanırken büyük sevinç duydukları görüldü.

Slayt gösterildi

Ülke geneli ortak sınav soru ve cevapları yayımlandı Ülke geneli ortak sınav soru ve cevapları yayımlandı

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Merkezi Genel Başkan İhsan Memiş ve Kırıkkale İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç 'ın tarafından hazırlanan bu etkinlik programında , Araç pistinde minyatür araç kullanma Uygulamaları , filmler, bunlarla uyumlu 30 adet slayt ve animasyon gösterisi sunuldu. A3 boyutunda Tehlike ve Uyarı işaretleri hazırlanmıştır evrensel kuralların panoları çocuklara anlatıldı Konferans salonunda gün içerisindeki edinilen bilgiler doğrultusunda Soru ve cevap bölümünde (A) ve (B) gurubu olarak yarışma soruları soruldu. Soruların tamamı hayatın içinden ve kuralları öğreten bölümlerdendi . Başarılı öğrencilere hediyeler verildi.

Her 10 günde bir Soma faciası kadar can gidiyor

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Merkezi. Kırıkkale İl Temsilciliği İl Başkanı Oktay Kırlangıç'ın konuyla ilgili açıklamasında ''Bu projenin temeli, yurdumuzda her yıl 0 – 14 yaş grubunda, trafik kazasına maruz kalıp, hayatını kaybedenlerin toplam ortalamasının 3000 can' a mal olduğu göz önüne alınırsa, bu projemizin ne denli öneme haiz olduğu daha iyi anlaşılmış olur kanaatindeyiz. Bir diğer husus genel manada trafik kazalarına yönelik bilgi olarak belirtilmesi icap eden sayısal değerlerdir. Ki bunlar içerisinde yurdumuzdaki bu katliam gibi kazalarda günlük ortalama hayatını kaybedenlerin toplamı 30 kişi olmaktadır. Yani her 10 günde bir, bu ülkede Soma faciasını trafik kazalarında yaşamaktayız ' ifadelerini kullandı