SENDE GÖNÜL VER

Sivas-Kırıkkale-İstanbul YHT seferleri başlıyor Sivas-Kırıkkale-İstanbul YHT seferleri başlıyor

krıkkale ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği´ne bağlı Yüksek İhtisas Hastanesi´nde Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının genç gönüllüler “Sende gönül ver” projesi kapsamında, Kadın Doğum Çocuk Poliklinik hizmetleri ve yatış servis kısmında Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık İdaresi Bölümü Öğrencileri tarafından hasta yatan çocuklar ile   “Minik Gönüllüleri renklendiriyoruz”   boya ve resim çalışması yapıldı.

 

EL BECERİLERİNE TEŞVİKTE BULUNUYORUZ

Boya ve resim çalışması etkinliğine katılan Genel Sekreter Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, 'Minik yavrularımızın sanatsal gelişimlerine katkıda bulunarak, el becerilerinin ve hayal dünyalarını resme yansıtarak resmin önemini eğitimci ve öğrencilere hissettirerek kaynaşmayı sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren kendilerinin gelecekte başarılı işler yapma imkânı sunuyoruz. Verdiğimiz küçük ödüllerle de bunu pekiştirerek sanata, eğitime ve el becerilerine teşvikte bulunuyoruz. Bence bugün burada gençlerimiz ile onların hayal dünyalarını ileri götürerek hastane ortamından uzaklaştırıp korku ve hüzünlerini aldıklarını yapılan bu etkinliklerle minik hastalarımızın tedavi süreçleri de olumlu yönde etkilenecektir.' dedi.

 

BÜYÜK İLGİ

Günün sonunda mutlulukları gözlerinden okunan hasta çocuklar, ziyarette bulunan Genel Sekreter Boyabatlı ve öğrencilere teşekkür etti. Boya ve resim çalışması etkinliğine  Genel Sekreter Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, Tıbbi Hizmetler Başkanı Mehmet Emin Demir, Hastane yöneticileri, “Sende  gönül ver” projesi kapsamında, hastanede gönüllü çalışan Sağlık İdaresi Bölümü öğrenciler  ile  çocuk servisinde yatan minik  hastalar katıldı.