Kaderinizle baş başa kalıyorsunuz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, TBMM´nde bir konuşma yaparak Kırıkkale´nin sağlık sorunlarını dile getirdi.

BİR TANE KAMU HASTANESİ YOK

Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu

CHP Milletvekili Önal, toplam nüfusu 260 bin merkez nüfusu 196 bin olan Kırıkkale´de şehir merkezinde bir tane kamu hastanesi bulunmadığını söyledi. Önal, “Merkeze bağlı Karacalı, Kazmaca, Ahılı ve Hasandede köylerinde en yakın hastaneye ulaşmak için 3, Karşıyaka, Yuva, Selimözer, Sanayi, Karşıyaka ve Kaletepe Mahallelerinde en yakın hastaneye ulaşmak için 2 minibüs kullanmak zorunda kalıyorlar”

BELEDİYE OTOBÜSÜ OLMAYAN TEK KENT KIRIKKALE

Türkiye´de Belediye otobüsü olmayan tek kent olan Kırıkkale´de akşam saat 21.00´dan sonra özel minibüs hatlarının da hizmet vermediğini dile getiren Önal, “Çalışan nüfusun yüzde 50´si asgari ücretli, toplam nüfusunun 5´de birinin emekli olduğu kısacası dar gelirli yurttaşlarımızın yaşadığı Kırıkkale´de akşam saat 21:00´dan sonra hastanız varsa ve cebinizde taksi parası yoksa kendi kaderinizle baş başa kalmaktasınız. Sağlıkta Türkiye çağ atladı diyen iktidarınız Başkent´e sadece 76 kilometre uzaklıkta olan Kırıkkale´nin sağlık sorunlarını çözmeyi düşünüyor mu?” dedi. Haber Kenan Kuzucu