Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, İzmir´de yaşanan deprem sonrası bölgede incelemelerde bulundu. Önal, depremzedelerin sorun ve taleplerini dinleyerek, “İzmirli kardeşlerimizin yanındayız, İzmir için tek yüreğiz” dedi.

 

KIRIKKALELİLERİN YANINDA OLDU

Geçtiğimiz gün yaşanan 6,6 şiddetindeki depremle sarsılan İzmir için tüm çalışmalar hızla sürüyor. Bu kapsamda CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, İzmir´de yaşanan deprem sonrası bölgede incelemelerde bulundu. Önal, “İzmir´de yaşanan deprem felaketi sebebiyle incelemelerde bulunmak üzere İzmir/Bayraklı ilçemize geldik. Burada Rızabey apartmanında enkaz altında yakınlarının kurtarılmasını bekleyen hemşerilerimiz Nilay Şahin, Elbey Demirhan, Şeref Şahin, Koray Demirhan ve Emine Yücel´e geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” dedi.

 

ÇADIRLARDA KALAN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Önal, “Umarım tez zamanda yakınlarına sağ salim ulaşırlar. Bu vesile ile depremde yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunarım” şeklinde konuştu. Diğer bir yandan ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke, İzmir´de cuma günü meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret etti.

 

SİYASET DEĞİL, DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

Çiftçiler dikkat!  Yenilemezseniz iptal olacak! Çiftçiler dikkat! Yenilemezseniz iptal olacak!

Günün, siyasetten öte bir dayanışma günü olduğunu vurgulayan Özel, 'Buradan tüm siyasi partilere çağrımızdır; fay yasasının arkasındayız. TMMOB´u dinleyin, üniversiteleri dinleyin, sivil toplumu dinleyin, kötü tecrübelerden hareketle fay yasasını siz getirin biz imzalayalım ama 2021´de herhangi bir ayın herhangi bir kara gününde yine bir deprem alanında unutursak kalbimiz kurusun demeyelim. Bu sefer unutmayalım ders alalım, bu derse uygun olarak işin gereğini yapalım ki çocuklar ağlamasın. Siyaset, gerektiğinde acıyı paylaşmaktır ama esas görevimiz acıları yaşatmamaktır. Buradan tüm siyasi partilere, ´Biz varız, siz de varsanız bu sorunu çözeriz´ diyoruz.' Haber: Kenan Kuzucu