Bozkırdaki renk cümbüşü havadan görüntülendi Bozkırdaki renk cümbüşü havadan görüntülendi


Kutlu doğum haftası etkinlikleri dün yapılan konferansla devam etti.Konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz katıldı. Yılmaz konferans öncesi nur camii inşat sahasını gezdi. Yılmaz'a Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı Rıfat Ata ve İl Müftüsü Bekir Gerek, Emniyet Müdürü Hasan Onar eşlik etti. İl müftüsü Bekir gerek cami inşaatını geldiği son durum ile ilgili bilgi verdi. Yılmaz camii çok beğendiğini açılış törenine gelmek istediğini belirtti.
Müminler ancak kardeştir
Nur Cami inşaatında incelemelerde bulunan Yılmaz, sosyal medya ile ilgili bir soruyu şöyle cevapladı 'Sosyal medya, güzel bir imkan ama bir taraftan da insanları çok sarsan tarafları var. Hiç kimsenin hiçbir suretle mahremiyetine hulul etme gibi bir hakkı yok. Kur`an-ı Kerim bunu casusluk görüyor. 'Kusur araştırmayın, mahremiyete hulul etmeye kalkışmayın, insanları itibarsızlaştırmayın' mealinde emirlerle..Aslında bütün bunlar birbirimizle daha sevgili, daha samimi olabileceğimiz şeyler. Efendimiz bize bunu öğretmiştir. Bu, önemli bir şey. Kur`an-ı Kerim de samimiyeti anlatırken mahremiyet konusuna da giriyoruz. Biliyorsunuz, Kur`an-ı Kerim de Hucurat Surey-i Celile var. O surede Allah`ü Teala bizlere kardeşliği öğretiyor. Müminler ancak kardeştir. Müminlerin kardeşliğine zarar verecek özellikleri tek tek tadat ediyor. Yani orada kötü isimlerle ve lakaplarla çağırmamayı, birbirimizi gıybet etmemeyi, çekiştirmemeyi, tecessüs etmemeyi, kusur araştırmamayı... Allah bu tür tavsiyelerde bulunuyor. Biz aslında toplumda insanlarla bunları paylaşıyoruz.' İfadelerini kullandı.
Kandırmak yoktur
Kırıkkale Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 17 Ağustos Spor Salonu`nda düzenlenen 'Peygamberimiz, Din ve Samimiyet' konulu programa yapıldı. Proğrama katılan Yılmaz, peygamber sevgisinin Müslümanların en önemli ve değerli kazançlarından olduğunu söyledi. Yılmaz, Hazreti Peygambere duyulan sevginin katıksız, şaibesiz ve samimiyet yüklü olduğunu dile getirdi. İnsanları en çok yaralayan şeyin gerçeğe uygun olmayan beyanlar olduğunu aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:'Samimi olan insan iltifat ederken de ölçülüdür, kızarken de ölçülüdür ve uyarırken de ölçülüdür. Yıkmadan, kırmadan, incitmeden samimi şekilde olması gerekir. Bu yılki Diyanet İşleri Başkanlığı`nca Kutlu Doğum konseptimiz `Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet`tir. Kur`an-ı Kerim, `İslam toplumu birbirine kenetlenmiş tuğla gibi güçlü yapı oluşturmuşlardır` buyuruyor. Yani birbirlerini seven, destekleyen, yardımcı olan insanlardır onlar. Dolayısıyla inanan insanlardan oluşan toplumlarda ilişkiler samimidir. Aldatılmak yoktur. Kandırmak yoktur. Olduğundan fazla görünmek yoktur. Göründüğünden fazla olmak yoktur. ' ifadelerini kullandı.
Bahar geldi kırlara ama gönüllerde peygamber sevdası, nisan şebnemleri gibi düşüyor
Yılmaz 'Milletimizin peygamber sevdası genlerimizde olan bir şey. O yüzden Hz. Peygamber`le olan her türlü etkinlik insanımızın dikkatini çekiyor. Özellikle çeyrek asırdır Kutlu Doğum`un meydana getirdiği rüzgar çok yüksek seviyede oldu. Bir de her yıl ayrı bir konunun ön plana çıkartılıyor, konsept belirlenmesi ve İslami, Efendimizin bizlere öğrettiği değerlerin her yıl Türkiye genelinde ve gönül coğrafyamızda işleniyor olması, hem bilgi hem anlamak hem de hayata geçirmek bakımından önemli fırsat doğuruyor. Bu vesilelerle Anadolu`nun muhtelif yerlerinde bulunuyoruz. Gerçekten büyük rüzgar oluşuyor. Ülkemizin her yerinde büyük coşku var. Herkes Peygamber Efendimizi baharla karşılamanın sevincini yaşıyor. Bahar geldi kırlara ama gönüllerde peygamber sevdası, nisan şebnemleri gibi düşüyor. Hakikaten bunun getirdiği büyük coşku var.' -
4 S förmülü
Konuşmasında mutlu aileler için `4S` formülü bulunduğunu ve ülkede samimiyet, dostluk ve kardeşliğin hakim olması için dua eden Prof. Dr. Yılmaz, şunları söyledi: 'Ailede bizim bir `4S` formülümüz var. Eşler arasındaki mutluluğun temel öğesi olan bu 4S; samimiyettir, sabırdır, sevgi ve saygıdır. Ama hepsinin başı samimiyettir. Eşlerin birbirlerine karşı yapmacık tavırlardan, sahte beyanlardan, maske takarak olduğundan fazla görünme şeklindeki sevdalardan özellikle ilk zamanlarda uzak durmalı; olduğu gibi görülmeyi, göründüğü gibi olmayı hem eşler, hem arkadaşlar, hem de mümin kardeşler birbirleri için olmazsa olmaz gibi görmeli ki işte o zaman o toplumda güven oluşur. Şu Kutlu Doğum vesilesiyle Allah-u Teala yüreğimizdeki yapmacık ve suni tavırları yok ederek onun yerine samimiyeti egemen kılsın ve ülkemize samimiyet hakim olsun, dostluk hakim olsun, kardeşlik hakim olsun diyorum.'
Dereceye girenlere ödülleri verildi
Vali Vekili Rıfat Ata, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş ile çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.