MHP´Lİ ÖZTÜRK´TEN ÜNİVERSİTEMİZİ YIPRATMAYALIM ÇIKIŞI

Kırıkkale’de toz fırtınası havadan görüntülendi Kırıkkale’de toz fırtınası havadan görüntülendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; son günlerde Kırıkkale Üniversitesi mezuniyet töreni üzerinden Rektör´ün yıpratılmak istenmesini yadırgadığını söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Öztürk; “Son günlerde sanki belli bir merkezden yapıldığı kanaati oluşan Kırıkkale Üniversitemiz´in Rektörüne yönelik mezuniyet töreni üzerinden yapılan yıpratma çabasını yadırgıyorum. Daha göreve geleli yaklaşık 8 ay olan Rektörümüz´ün ve çalışma arkadaşlarının kısa zamanda ortaya koyduğu performansı, esasen Üniversitemizin atağa geçmesi yönünde hız kazandıran çabalardır. Ancak Kırıkkale için çaba sarf eden bürokratların son günlerdeki gibi eleştirilmesi Kırıkkale´ye zarar vermektedir.

Konu ile ilgili Sayın Rektörümüzle geçtiğimiz günlerde yapmış olduğum görüşmede; kep töreninin iptal edilmediği, sadece törenlerin tek bir merkezde, yani Başpınar Stadyumu´nda yapılmayacağı, onun yerine üniversite kampüsünde fakültelerin kendi bünyelerinde tören düzenleyeceği ifade edilmiştir. Nitekim mezuniyet haftası olarak törenlerin yeri ve saati Üniversite tarafından açıklanmıştır.” dedi.

YEREL YÖNETİM ŞEHİR MERKEZİNİN HER YERİNİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE DÖNÜŞTÜRMELİ

Şehir merkezinde ekonominin canlanmasının sadece bir günlük, 2 saatlik törenle olmayacağını belirten Öztürk; “Bu yıpratma çabalarında olanlar şu gerçeği göz ardı etmesinler; mezuniyet töreninin sadece bir günde, bir salonda olmasıyla şehir ekonomisi canlanmaz, bu sadece palyatif bir çözüm ve beklentidir. Oysa olması gereken; yerel yöneticilerin şehir ekonomisine yönelik geliştireceği projelerle, gerek üniversite öğrencilerimizin, gerekse diğer vatandaşlarımızın katkı sunmasına kalıcı çözümler üretmek olmalıdır. Eğer ortaya koyacağınız projelerle Kırıkkale´de sadece bir caddede değil, tüm şehri kapsayacak cazibe merkezleri yaratabilirseniz, başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm civar, şehir merkezinde vakit geçirecektir.” diyerek, şehir ekonomisine en büyük katkı konusunda proje ve çalışmalarıyla yerel yönetimin başındakilerin sorumlu olduğunu belirtti.

SEÇİMLERDE KIRIKKALE´YE VAAD EDİLEN PROJELER BİRAN ÖNCE HAYATA GEÇSİN

MHP´li Öztürk; “Palyatif çözüm önerilerini bırakın, Kırıkkale´ye seçimlerde vaad edilen her alandaki canlılık Kırıkkale´ye biran önce kazandırılsın. Geçtiğimiz Şubat ayında ´Şehir ile Öğrenci Bütünleşiyor´ projesi benzeri, içinde daha fazla etkinlik ve katılımın olacağı, dolayısıyla şehir ekonomisine sürekli hareketlilik kazandıracak çalışmaları ve gelişmeleri yerel yöneticilerimizden beklemek hakkımızdır.

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili olarak bir bilim insanına bu şekilde yüklenilmesini doğru bulmuyorum. Tam tersine gerek Rektörümüze, gerekse üniversitemizin tüm çalışanlarına vereceğimiz olumlu destek, Kırıkkale´nin her alanda kazanımına verdiğimiz destek olacaktır. Bu tür kısır tartışmaların kimseye yararı yok, gelin ortak nokta, tek hedef Kırıkkale´nin kazanımları olsun” diyerek, Kırıkkale Üniversitesi´nden mezun olacak öğrencilerimize şimdiden başarılar diledi.