GÜNCEL 16.12.2018 16:45:27
MHP´Lİ ÖZTÜRK´TEN MKEK ÇALIŞANLARI HAKKINDA TBMM´DE BİR ÖNERGE DAHA

MHP´Lİ ÖZTÜRK´TEN MKEK ÇALIŞANLARI HAKKINDA TBMM´DE BİR ÖNERGE DAHA

MKEK ÇALIŞANLARI MAĞDUR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne (TBMM) Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından cevaplandırılması istemiyle Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) çalışanları hakkında bir önerge daha verdi.

 

CİDDİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

27. Dönem Kırıkkale Milletvekili seçildikten sonra TBMM´de ilk yazılı soru önergesini yine MKEK çalışanları hakkında geçtiğimiz Ağustos ayında veren MHP´li Öztürk, MKEK´in güncel sorunlarını dile getirdi. MHP´li Öztürk konu hakkında yaptığı açıklamada; “Biz Kırıkkale milletvekili olarak; memleketimize yatırım, iş, istihdam sağlanması adına ciddi çalışmalar yürütürken, kamu kurumlarının rehavet içinde hareket etmesi açıkçası yadırganacak bir durum ortaya çıkarmaktadır.” diyerek, kamu kurum ve kuruluşlarının, yatırımlar ve istihdam alanında daha proaktif hareket etmesini istedi.

 

MKEK´İN ÖZELLEŞMEYECEĞİ RESMİ DİLLE AÇIKLANMALI

MKEK ve bağlı kuruluşları hakkında son zamanlarda çıkan ‘özelleştirilme kapsamına alınacak´ söylemi hakkında halen resmi bir açıklama yapılmamasını eleştiren Öztürk; “Konuyu; TBMM kürsüsünden defalarca dile getirmemize rağmen, halen resmi olarak yalanlanmamıştır. Bu durum çalışanlarımız arasında tedirginliğe neden olmakta ve çalışma azmini kırmaktadır. Oysa ki; beklentimiz, MKEK çalışanlarımızın önüne çok ciddi bir vizyon koyulması ve bu hedeflere doğru her türlü teşvikin sağlanmasıdır” dedi.

 

KADROYA GEÇİRİLMELİ, MAAŞLAR İYİLEŞTİRİLMELİDİR

Açıklamasında MKEK çalışanlarının maaş ve özlük hakları konusunda yılbaşı öncesi iyileştirilmeye gidilmesi gerektiğine de değinen MHP´li Öztürk; “Uzun süreden bu yana -söz verilmesine rağmen- kadro alamayan MKEK çalışanları mağduriyet yaşamaktadır. Yılbaşı yaklaşıyor, hem kadroya geçmeyenlere kadro verilmeli, hem de çalışma ücretlerinde iyileştirme yapılarak MKEK çalışanlarına yılbaşı öncesi bir ‘müjde´ verilmelidir. Diğer illerden vekaleten geçici görevle yönetici getirme uygulamasına son verilmelidir.´ diyerek,  MKEK´in eksik olan yönetim kurulu üyelerinin biran önce atanmasını istedi.

 

KIRIKKALE SAVUNMA SANAYİİNİN ÜSSÜ OLMALI

MHP´li Öztürk; Kırıkkale´nin savunma sanayi ile petrol ve ürünleri sektöründe adeta merkez bir üs konumuna gelmesi gerektiğini savunarak ilgilileri hareket geçmeye davet etti. Öztürk; “Kırıkkale´nin hem savunma sektöründe, hem de petrol ve ürünleri sanayiinde gerekli alt yapısı vardır. Şimdi mevcut bu alt yapıyı modernleştirecek yatırımlarla, geliştirecek projelere ihtiyacı vardır. Gerek Üniversite-Sanayi işbirliği ile gerekse diğer programlarla artık Kırıkkale her iki sektörde merkez konuma getirilmelidir. TBMM´de hem MKEK çalışanlarımızın sorunları, hem de her iki alandaki (savunma, petrol ve ürünleri) yatırımların Kırıkkale´ye kazandırılması yönünde verdiğimiz yazılı soru önergemizin takipçisiyiz. Kırıkkale için gerçekleşmesini istediklerimiz Kırıkkaleli hemşerilerimiz ve Kırıkkale´nin kalkınması içindir. Bu çağrılarımız ve çabamız inanıyorum ki; yerini bulacak ve beklenen ekonomik yatırımlar hayata geçecektir” dedi.  Haber: Kenan Kuzucu

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024