Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; TBMM Genel Kurulu´nun 27. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı öncesi TBMM´de önemli açıklamalarda bulundu.

 

TÜRKİYE ÖNEMLİ VE KRİTİK BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Yazın bunları yapın sıcaktan korunun! Yazın bunları yapın sıcaktan korunun!

Türkiye üzerine hain hesaplar yapanların hiçbir zaman boş durmadığına değinen MHP´li Öztürk; “Türkiye; Cumhur İttifakının güçlü kenetlenmesiyle hem dışarıda, hem de içeride çok ciddi mücadele vermektedir. Türkiye´nin Doğu Akdeniz´deki haklarını savunmasından rahatsız olanların gün yüzüne çıktığı şu dönemde, ABD´deki Başkanlık seçimleri nedeniyle ülkemize yönelik içi boş, aslı astarı olmayan söylemler görülmektedir. Suriye´deki gelişmelere yönelik teyakkuz halimiz, oynanan oyunları boşa çıkarmakta, alçak terör örgütü PKK´nın sınır ötesinde kaçabileceği tüm sığınaklar kahraman güvenlik güçlerimizce birbir yok edilmektedir. Fetö canilerinin son kırıntısına kadar mücadele yemini eden Cumhur İttifakı, bir yandan da uluslararası alanda bu canileri teker teker yakalamaktadır. Ülke olarak kritik ve önemli bir süreçten geçmekteyiz, bu bakımdan her zamankinden daha fazla uyanık ve daha fazla teyakkuz halinde olmamız gerekmektedir.” diyerek, ülke olarak birlik ve beraberliğimizin önemine dikkat çekti.

 

ERMENİ SALDIRGANLIĞINI LANETLİYORUZ

TBMM´deki açıklamasında Ermenistan´ın saldırganlığını da kınayan, milletvekili Öztürk açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Ermenistan´ın gerek ülkemize, gerekse dost ve kardeşimiz Azerbaycan´a öteden bu yana haince saldırılarını biliyoruz. Unutulmasın ki; ASALA ve JCAG gibi Ermeni terör örgütlerinin saldırılarında, bugüne kadar 58´i Türk vatandaşı olmak üzere (31´i diplomat ve aile mensubu) 77 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştır. Daha geçtiğimiz Temmuz´da Ermenistan, sivil asker ayrımı yapmadan, Azerbaycan topraklarına saldırarak yerleşim bölgelerini büyük çaplı silahlar ve havan toplarıyla ateşe tutmuş ve bu hain saldırılarda 12 Azerbaycan askeri ile bir sivil şehit olmuştur. Şimdi de görülmektedir ki; Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan, iç siyasette tükenmiş durumdadır ve ülkesine yarattığı zorlukları örtbas etme çabası içinde Azerbaycan topraklarına, sivil yerleşim yerlerine saldırmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler; Ermenistan´ın bu hain saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Aziz milletimizin, dost ve kardeş Azerbaycan halkının her daim ve şartta yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

 

KIRIKKALE TBMM´DE YİNE GÜNDEM OLACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 4 üncü Yasama yılının yoğun gündem ile 1 Ekim´de açılacağını da belirten MHP´li Öztürk; “Gerek 2021 Yılı Merkezi Bütçesi, gerekse uluslararası anlaşmalar ve Cumhurbaşkanlığı tezkereleri ve diğer beklenen kanun tekliflerinin yasalaşacağı önemli bir yasama yılını daha açmış olacağız. Ülkemize, Kırıkkalemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Son yıllarda olduğu gibi bu yasama yılı döneminde de, Kırıkkale ve Kırıkkaleli hemşerilerimizin sorunlarının çözümü ön planda olacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi; Kırıkkale sahipsiz kalmayacak yine TBMM´nin gündeminde en çok yer alan il olacaktır. Bu yasama yılında inanıyorum ki; tüm vatandaşlarımızı ve girişimcilerimizi ilgilendiren önemli kanun teklifleri, Milliyetçi Hareket Partisi´nin desteğiyle yasalaşacaktır. Cumhur İttifakı olarak; Millet için varız ve Milletimizin Güçlü geleceği için onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz.” diyerek, Türkiye´nin her alanda atılım yapacağı güzel bir geleceğin arifesinde olduğunu duyurdu. Haber: Kenan Kuzucu