GÜNCEL 16.05.2018 14:54:04
Mezuniyet törenindeki Gazze hassasiyeti

Mezuniyet törenindeki Gazze hassasiyeti

Kırıkkale´de Meslek Lisesi öğrencileri tarafından mezuniyet töreninde eğlence yerine İsrail´in Gazze sınırındaki Filistinlilere yönelik katliamda şehit olanlar için dua edildi.

SİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Sulakyurt İlçesinde Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından mezuniyet töreni düzenlendi. Sulakyurt Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen programda konuşan Kaymakam Yunus Emre Vural, “Bugün gencecik güzel hayatınızda sizler için çok önemli bir günü ve anı kutluyoruz. Temennimiz sadece bu mezuniyet değil bundan sonraki zamanlarda da daha nice mezuniyetler geçirmenizi arzu ediyorum. Bu mezuniyet sizin için bir başlangıç ve ilk basamak olsun. Umarım hedefleriniz doğrultusunda güzel bir başlangıç olur”

MUTLAKA BİR HEDEF OLSUN                         

“Önünüzde mutlaka bir hedef olsun. Bugün belki buradan ayrılıyorsunuz ama mutlaka şimdiden bir hedefiniz olmalı. Hedefiniz, güzel bir üniversiteye, güzel bir bölüme girebilmek olsun. Ama şunu unutmayın. Bir okula gitmek, orayı bitirmek, diplomayı almak yeterli olmaz. Vatanımıza, devletimize, ailenize, arkadaşlarınıza bağlı olmalısınız. Onlar için faydalı bir birey olmalısınız. İnsan yetiştirmek zor bir görev. Buradan sizleri yetiştiren öğretmenlerinizi ve desteklerinden dolayı da ailelerinizi kutluyorum. Bizim için hepiniz ayrı ayrı birer pırlantasınız. Sizleri artık hayata hazırladığımıza inanıyoruz. Bundan sonraki yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum. Bizler daima sizlere destek için varız. Her daim yanı başınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Şimdiden yolunuz açık olsun.” dedi.

AYNI OKULDAN MEZUN OLDUK

Belediye Başkanı İsmail Bildik de konuşma yaparak, kendisinin de aynı okuldan mezun olduğunu ve büyük heyecan yaşadığını söyledi. Mezun olan öğrencileri unutmayacaklarını belirten Bildik, “Hepimiz okuduğumuz okullardan mezun olurken sizler gibi büyük heyecan yaşadık. Okul bitiyor ama hayat aslında yeni başlıyor. Çıkacağınız bu uzun yolculukta hepinize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

MUTLUYUZ

Okul Müdürü Ali Türkmen ise, “Bu yıl 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle 59 öğrencimizi mezun ettik ve onları donanımlı bir şekilde sahaya gönderiyoruz. Öğrencilerimize 4 yıl boyunca okul kültürünü, manevi ve milli değerlere bağlı olmayı, onları Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirdiğimizi ve ayrıca onları mesleki olarak da yetiştirmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimize hayatları boyunca başarılar diliyorum.” diye konuştu.

DUALAR EDİLDİ

Programda diğer etkinlikler, konuşmalar yapıldı, meslek yeminleri edildi ve okul birincisinin ismi okul kütüğüne çakıldı. Program sonunda yapılması beklenen eğlence yerine programın yapıldığı meydanda İlçe Müftülüğü personeli tarafından Kur´an- Kerim okundu ve ardından cübbelerini giyen tüm öğrencilerin de katılımı ile İsrail´in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamda şehit olanlar ve tüm şehitler için dua edildi. 

TAKDİRLE KARŞILANDI

Öğrencilerin en mutlu günlerinde böyle anlamlı bir davranışı göstermeleri vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı. Programa, Kaymakam Yunus Emre Vural ve Belediye Başkanı İsmail Bildik´in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, protokolün diğer üyeleri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haber: Kenan KUZUCU


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024