‘Spor Olsun’ Türkiye’ye örnek oluyor ‘Spor Olsun’ Türkiye’ye örnek oluyor


YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLDİ

Koronavirüs önlemleri nedeniyle kapatılan okullarda normalleşme süreci kapsamında anaokulu ve ilkokullar için yüz yüze eğitimde ders zili çalmıştı. Sırada hangi kademenin olacağı merak edilirken meslek liselerine öncelik verildi. Uygulamalı derslerin ağırlıklı olması nedeniyle meslek liselerinde yüz yüze eğitime geçildi. Tüm Türkiye´de olduğu gibi Kırıkkale´de de Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ve Spor liselerinde tüm yurt genelinde yüze yüz uygulama dersleri dün itibariyle başladı.

 

ÖĞRENCİLERİN ATEŞİ ÖLÇÜLDÜ

Öğrencilere salgınla ilgili gerekli uyarılar yapıldıktan sonra bir bir ateşleri ölçüldü, HES kodları kontrol edildi. Kırıkkale´deki Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi öğrencileri ilk heyecanlarını yaşayarak öğretmen ve arkadaşlarına kavuşma sevinci de yaşamış oldular. Maske, sosyal mesafe ve hijyen konularına dikkat çekildi. Daha sonra İstiklal Marşı okunarak gruplar halinde eğitim salonlarına alındı. Heyecanlı olduklarını söyleyen öğrenciler, erken saatlerde okul bahçesinde hazır bulundu.

 

DERSLER 30, ÖĞLE ARASI 45 DAKİKA 

Yüz yüze eğitim sadece uygulamalı dersleri kapsayacak. Teorik dersler ise yine uzaktan eğitimle sürecek. Haftalık ders çizelgelerine göre, yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan öğretmenleri tarafından belirlenecek. Uygulamalı derslerin süre 30 dakika olacak. Teneffüsler 10, öğle arası ise 45 dakika olacak. Koronavirüs tedbirleri sıkı şekilde uygulanacak. Öğrencilerin hem ders içinde hem de ders dışında kurallara uymaları sağlanacak. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı öğretmen ve yöneticiler tarafından takip edilecek. Haber: Ersin Atasayar