Konu hakkında Serkan Tunçbilek 'Müslümanların ilk kıblegahı olan Mescid-i Aksa, İslam dünyasının içinde bulunduğu kargaşa ortamından istifade edilerek Katil İsrail tarafından işgal edilmekle kalmamış 1967`den bu yana ilk defa tamamen ibadete kapatılmıştır. Mescid-i Aksa`yı yok ederek kendi batıl inançları doğrultusunda kutsal tapınaklarını inşa etmeyi en önemli gayeleri olarak gören işgalci Siyonistler, Mescid-i Aksa`nın sahipsiz kaldığını zannederek gözlerini iyice karartmışlardır. Nihai hedefleri Filistin`i işgal ve Müslümanları bölgeden çıkarmak olan İsrail, öncelikli hedef olarak Mescid-i Aksa`nın işgalini planlamıştır ve yıllardır sistematik bir şekilde devam eden uyutma seanslarıyla Müslümanları uyutmuştur' ifadesini kullandı.

Müslümanlardan arındırıyorlar

Tunçbilek açıklamasında 'İslam toplumlarının şu an başında bulunan yöneticiler Siyonistlerle işbirliği içerisindedir. Siyonistlerin projelerinin Eşbaşkanları iş başındadır. İslam toplumlarının başında bulunan gafil yöneticiler İslam toplumlarının gerçeği görmesini engellemekte, gerekli tepkinin ortaya çıkmasına müdahale etmektedirler. Mescid-i Aksa sevdalısı bir avuç müminin dirençleri ise bunca kargaşanın içinde duyulmamaktadır. Mescid-i Aksa`nın işgalinin gerekçelerinden biri de buranın Müslümanların kutsal mekanı olmadığı algısını yerleştirme çabaları vardır. Bu siyonistçe çabayı desteklemek için de öncelikli olarak Mescid-i Aksa`nın etrafını Yahudi yerleşimcileri yerleştirerek kuşatmışlar ardından da bölgeyi Müslümanlardan arındırma çalışmasına girişmişlerdir. Mescîd-i aksa yolunun yolcuları her daim ilk kıblegahına sahip çıkacaktır. Mescid-i aksa tarihimizin ve inancımızın bize emanetidir. Emanetimize sahip çıkmak için bütün gücümüzle çalışacak Türk-İslam Birliğini tesis ederek hak ve adalet merkezli yeni bir dünya kuracağız' dedi.

*******

Müslümanlar büyük mağduriyet yaşıyor

Türk Eğitim – Sen Şube Başkanı ve Kamu-sen il temsilcisi Yücel Karabacak'ın Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylarla ilgi basın açıklaması yaptı. Karabacak, ' Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren, kendi hırs ve çıkarları uğruna genç yaşlı, çoluk çocuk, kadın erkek demeden insan hayatlarını karartan İsrail Müslüman alemi için son derece büyük öneme sahip olan Mescid-i Aksa'da yine terör estirmiş ve bu kutsal mekanı savaş alanına çevirmiştir.''dedi.

Türk Eğitim – Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak yaptığı basın açıklamasında 'Yıllardır Filistin halkına uyguladığı mezalimden geri adım atmayan İsrail askerlerinin bu kutsal mekandaki Kıble Camii'ne Müslümanları kovalamak bahanesiyle girdiği, askerlerin postallarla cami içinde gezdiği ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'i etrafa savurdukları da görgü tanıklarınca ifade edilmiştir. İnançlara dahi saygısı olmayan, insanlıktan nasibini almamış bu kimselerin artık dünya kamuoyunun vicdanlarını titreten saldırılarına bir son vermesi zorunluluk haline gelmiştir. İsrail'e dur demek, bütün inançların, bütün insanlığın ortak değerlerine sahip çıkmak adına insanlığın omuzlarına yüklenmiş bir sorumluluktur. Hastaneler, ibadethaneler, yardım kuruluşları, okullar gibi alanlar, savaşlar da dahi dokunulmazlığı olan yerlerdir. İsrail askerlerinin, mukaddesatımıza yaptıkları, saygısızca davranışlar ve savaş kanunlarını dahi hiçe sayan uygulamalar sonrasında kendi ülkelerine saygı beklemeleri kadar komik bir durum olamaz. Kendilerine karşı en küçük bir olumsuzlukta antisemitizm'i gündeme getirip Yahudilerin mağduriyetini dillendirenler yıllardır İslam'ın bütün değerlerine saldırmakta, bölgede taş üstünde taş koymamakta ve Müslümanlara en büyük mağduriyeti yaşatmaktadırlar.''dedi.

********

Müslümanların Yahudi düşmanlığı yoktur

Kırıkkale’de ‘Hac hazırlık kursu’ başlıyor Kırıkkale’de ‘Hac hazırlık kursu’ başlıyor

Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girerek Kuran-ı Kerimleri yere atmasını protesto ederek bir basın açıklaması yaptı. Bayraktar Şunu Müslümanların Yahudi düşmanlığı olmadığını terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe islam coğrafyasına barış ve huzurun gelemeyeceğini söyledi

Çarşı Camii`nde Cuma namazı çıkışı toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri İsrail aleyhine slogan attı. Ardından AGD Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar basın açıklamasını yaptı. Bayraktar açıklamasında islam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ettiğini belirterek 'Uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail'in silahlı unsurları ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa'ya girdiler.Aynı kirli postallarla Kıble Camii'nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kur'an-ı Kerimleri yerlere attılar, üzerlerinde gezindiler.Cami içindeki Müslümanları tartakladılar. Dışarıda olayları protesto eden Müslümanların üzerine ses bombası, gaz bombası ve plastik mermi ile saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı.Terör örgütü İsrail'in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin'de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikardır.İsrail küstahca tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadırTerör örgütü İsrail'in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflileri kabul edilebilir değildir' ifadesini kullandı.

Kabul edilemez

İsrail'in sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir bela olduğunu belirten Bayraktar 'Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan Siyonizm tüm insanlık için 7 - 24 problem üretmektedir.Siyonist İsrail'in bu küstahca davranışlarının kaynağı Batı'dan aldığı cesarettir.

Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği İsrail'in her sapkınlığına el altından ya da açıktan deste olmaktadır.İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, başta Türkiye olmak üzere İslam Ülkelerindeki hükümetlerin Batı ile olan ilişkileri İsrail'i cesaretlendirmektedir.Şunu tüm dünya bilmeli ki Müslümanların Yahudi düşmanlığı yoktur. Ancak işgalci İsrail'in varlığı ve sapkın Siyonizm düşüncesi kabul edilemez.Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir.Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail'dir.İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez. İsra ve Mirac'ın şehri Kudüs'ün işgali kabul edilemez.Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez.Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır' ifadesini kullandı.