Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu


Kırıkkale Belediye Meclisi 2015 yılın ilk toplantısını Belediye Meclis toplantı salonunda yaptı. Toplantıya Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyelerinin toplantıyı terk etmesi damgasını vurdu. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın katılmadığı toplantıya Çakır Yıldırım Başkanlık etti. Toplantının açış konuşmasını yapan Yıldırım 2015 yılının hayırlı uğurlu olmasını ve belediye meclisi olarak verimli bir yıl olması dileğinde bulundu.

MHP önergeleri red edildi

Meclis toplantısı verilen önergelerin gündeme alınıp alınmaması oylanması ile başladı. Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri İrfan Arısan, Fatih Filiz, Mesut Mertcan, Oğuzhan Coşkun , Rıza Ataseven, Yalçın Keleş, Halit Tufan, Türker Babacan, Resul Çiftçi Kırıkkale Üniversitesinde yaşanan Kuduz vakasının ardından ilimiz caddelerinde gezen ve ıslah edilen başıboş köpekler için kuduz tedbiri alınıp alınmadığı, Yeni Mahalle Mezarlığındaki yolların bozukluğu ve bazı mezarların bakımsızlıktan yola taşması nedeniyle tedbir alınması, Belediye personelinin sosyal denge zammı alıp almadığının kamuoyu ile paylaşılması,toplu taşıma yapan araçların geçtiği güzergahların yeniden bakım yapılması bozuk olan yolların yapılması, Samsun Caddesi ve Millet Caddesinde devam eden inşaat ve belediye çalışmalarında gerekli tedbirin alınıp alınmadığı, iş güvenliği kuralının uyup uyulmadığı ve son olarakta son aylarda büyük asayiş olaylarının yaşadığı Otogar'da Belediye olarak gerekli tedbirlerin alınması için ne gibi çalışma yapıldığı, otogar'ın sözleşmesinin olup olmadığı konusunda önergeler verildi. Önergelerin hepsinin oylanarak red edilmesi üzerine Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri salonu terk ettiler. Meclis daha sonra diğer gündem maddelerini görüşmek üzere oturuma devam etti.

Denetim kurulu üyeleri belirlendi

Meclis daha sonra diğer gündem maddeleri görüştü. Gündemin ilk maddesinde 5393 sayılı yasanın 25. Maddesince denetim komisyonuna gizli oyla üye belirlenmesi hususu görüşüldü. Bu madde ile yeni üyelerin seçimi gerçekleştirildi. Üyeliklere İsa Güventürk, Ahmet Hilmi Savaş,Mehmet Emin Erkoç, Türker Babacan, Fatih Filiz seçildi. İkinci madde de Zabıta ve İtfaiye personelinin fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi hususu oy birliği ile karara bağlandı. Gündeminin diğer maddesinde sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi hususu görüşüldü. Trafik elektronik denetleme sistemi projesi için Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya yetki verilmesi hususu gündemin başka bir maddesini oluşturdu.Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışma yönetmeliği hususunun görüşülmesi hususu ise oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 7'nci maddesinde Hal Müdürlüğü 'Pazar yerleri yönetmeliği' hususunun görüşüldü. Avrupa Birliği ve projeler komisyonu, Gençlik ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile AR-GE Komisyonu raporlarının görüşülmesi oylandı. Komisyondan gelecek İmar Plan Tadilatlarının görüşülmesi hususunun görüşülmesinin ardından İmar Plan Tadilat talepleri 'İmar Tadilat Komisyonu'na havale edildi.

*/*/*/*/*/

Kimsenin noteri değiliz

Meclis salonunu terk eden Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri İrfan Arısan, Fatih Filiz, Mesut Mertcan, Oğuzhan Coşkun , Rıza Ataseven, Yalçın Keleş, Halit Tufan, Türker Babacan, Resul Çiftçi komisyon odasında basın açıklaması yaptılar. MHP'li üyeler ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın kendileri ile birlikte çalışacağını söylediğini yaklaşık dokuz aydır AK Partili meclis üyelerinin Kırıkkale yararına verdikleri tüm önergelere olumlu oy kullandıklarını ifade ederek ' Ancak Belediye başkanımız üç dört oturumdur Belediye Meclisine katılmıyor. Bizim verdiğimiz önergelerin hepsi Kırıkkale halkını yararına Kırıkkale'nin yararına olan önergeler. AK Partili arkadaşlar kadar bizimde Kırıkkale'li vatandaşlarımıza vebalimiz var.Bu vebali ancak bu tür önergeler vererek doğru düzgün bilgi sahibi olarak altından kalkabiliriz. Bizim verdiğimiz önergelerin hepsi toplumu yakından ilgilendiren konular. Kırıkkale adına bir şey yapılacaksa beraber yapmaya hazırız. Ancak mecliste 'önergeyi kim verdi' diyerek oylama yapılmaz. Önergenin daha ne olduğunu bile bilmeyen arkadaşlar var. Otomatik olarak el kaldırıyorlar. Biz kimsenin noteri değiliz. Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri olarak önerge vermeye devam edeceğiz' şeklinde konuştular . Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer önümüzdeki günlerde konu ile ilgili olarak Belediye meclis üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı yapacağını açıkladı.