Market ve uncular denetlendi

 

Yazın bunları yapın sıcaktan korunun! Yazın bunları yapın sıcaktan korunun!

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü tarafından haksız ticari uygulamaların önüne geçmek için marketler ve uncular denetlendi.  Piyasa gözetim denetim personeli ve defterdarlık uzmanları tarafından yapılan denetimlerde aykırılık fahiş fiyat uygulaması yapan firmalar belirlendi.

 

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner´inde katıldığı haksız ticari uygulamalarla ilgili denetimler devam ediyor. İl Müdürü Çetiner, “Ticaret Bakanlığımız  tarafından   girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapılması, aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alındı”
  
HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR

“Söz konusu düzenlemeyle Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kuruluna sunulmak üzere Ticaret İl Müdürlüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi birimi tarafından gerekli denetimler iki ekip kurularak yapılmaya başlanmıştır. Bu yöndeki uygulamalar hızlıca tespit edilerek gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. İşyerleri '6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun', 'Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği' ve  '4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun' kapsamında denetlenmekte, böylelikle girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenlerle ilgili daha etkin bir gözetim sağlanacaktır”
 
GÖZ YUMULMAYACAKTIR

“Haksız fiyat artışıyla tüketiciyi mağdur edenlere göz yumulmayacaktır. Bir program dahilinde AVMler, marketler, toptancılar un fabrikaları vb. İl müdürlüğümüz tarafından kurulan ekipler tarafından denetimler devam edilecek olup aykırılık fahiş fiyat uygulaması yapan firmalar Bakanlığımız Reklam  Kuruluna tutanaklarıyla işlem yapılmak üzere bildirilecektir” dedi. Haber Merkezi