Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Aşağı Mahmutlar köyünde mantar yetiştiriciliği yapan Seyit Can´a ait işletmeyi ziyaret etti.

 

30 TON MANTAR

MHP’li Öztürk, “Milli Kader Milliyetçi Kararla Bütünleşmiştir!” MHP’li Öztürk, “Milli Kader Milliyetçi Kararla Bütünleşmiştir!”

İl Müdürü Yılmaz, 650 m2 alanda ortalama 30 ton mantar yetiştirilen tesiste incelemeler de bulunarak, doğru teknik ve bilgi ile küçük alanlarda bile yapılabilen mantar yetiştiriciliğinin önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirtti. Mantar yetiştiriciliğinin ilimizde daha yaygın şekilde yapılması için çalışmalar yürütüldüğüne vurgu yapan Yılmaz, işletme sahibi Seyit Can´ın yükseköğrenimini tamamlayıp bu işe başlamış olmasının umut verici bir gelişme olduğuna da değindi.

 

TARIM GELECEĞİMİZ

Tarımda geleceğimizin, mevcut üretimimizi modernize etmeyi başarmamız kadar genç ve eğitimli nüfusu bu sektöre dahil etmeyi başarmamıza da bağlı olduğunu dile getiren Yılmaz, bu çabasından dolayı genç üreticimizi tebrik etti. Ayrıca üreticilerimize seslenen Yılmaz; “ Mantar yetiştiriciliği konusunda eğitim çalışmaları yürüttük, üreticilerimizden gelen mantar yetiştiriciliği projelerine teknik destek sağladık. Biz üretmek isteyen, gelişmek isteyen tüm çiftçilerimiz için buradayız ve çiftçimizden gelecek taleplerin olgunlaştırılması ve sonuca ulaştırılması için çalışıyoruz”

 

TARIM GELİŞİYOR

“Tarım her geçen gün önemi artan bir sektör ve bunun gereği olarak da her geçen gün gelişen bir sektör. Yeni üretim teknik ve teknolojilerini yakından takip etmek ve çiftçimizle diyalog halinde olarak sektörümüzü bu değişimlerle revize etmek, üreticimizi yeniliklere ve yüksek verimli üretime adapte etmek sayesinde yakaladığımız ivmeyi sürdürüp büyümeye devam edeceğiz. Mantar yetiştiriciliği bir alternatif ve biz bu alternatiflerinde çoğaltılıp yaygınlaştırılması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Haber: Emel Selci