Kırıkkale’de 20 yıl sonra çocuklar için bayram şenliği düzenledi Kırıkkale’de 20 yıl sonra çocuklar için bayram şenliği düzenledi


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kırıkkale´de inşa edilen Mahmutlar Şarklısı Göleti İkmali İşi´nin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında 18 bin 400 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacağı açıklandı. DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından 18.06.2015 tarihinde ihalesi yapılan Kırıkkale–Mahmutlar Şarklısı Göleti İkmali İşi,  20.07.2015 tarihinde DSİ 5.Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yüklenici 'AYK Yol Yapı İnşaat San. Tic. A. Ş. - YILKA İnşaat Nak. Gıda Hay. Der. rün. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti.' Ortak Girişimi arasında imzalandığı açıklandı.

 

KIRIKKALE İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJEYİ DAHA HAYATA GEÇİRDİK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırıkkale için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydederek “Bakanlığıma bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve bizim de hizmete aldığımız baraj ve sulama tesisleri ile münbit topraklarımızı modern sulama sistemlerine kavuşturuyoruz, topraklarımıza bereket katıyoruz. Ayrıca, yöre halkının refahına katkıda bulunan tesislerle çiftçilerimizin de yüzünü güldürüyoruz” dedi.

18 BİN 400 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK

Haziran 2015´te ihalesi yapılan Mahmutlar Şarklısı Göleti İkmali İşi´nin sözleşmesi Temmuz 2015 tarihinde imzalandı. Kil çekirdekli kum-çakıl dolgu tipinde inşa edilecek tesisin temelden yüksekliği 29.36 metre, talvegden yüksekliği 25.36 metredir. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hizmete alındığında 18 bin 400 dekar zirai araziyi suya kavuşturacak olan tesisin Kırıkkale iline ve Yahşihan ilçesine hayırlı olmasını diledi.