Madde, bonzayi, alkol ve sigara bağımlılığına karşı etkin bir mücadele verilen Erasmus + Stratejik Ortaklık Projesinin final toplantısı Kırıkkale´de yapıldı. Yapılan toplantıya Portekiz, İtalya ve Letonya´dan 17 kişilik eğitim delegasyonu katıldı.

 

İLİMİZDE FİNAL TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Noktası AR-GE Biriminin koordinatörlüğünde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren Erasmus + Okul Eğitimi Programları kapsamında, 3 AB üye ülkesi Yerel yönetimlerinin Eğitim lokal otoriteleri ile Kırıkkale genelinde madde, bonzayi, alkol ve sigara bağımlılığına karşı etkin bir mücadele içerisine girmiş ve il genelinde bir çok faaliyet düzenlemişti. Bu faaliyetlerin finali için ilimizde final toplantısı düzenlendi.

 

BAĞIMLILIK ÖNLEME

Ar-Ge Proje Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz´ın başkanlık ettiği Erasmus + final toplantısında, Şube Müdürü Gülnihan Akyürek, proje komisyonu üyeler Efraim Soyak, Lütfü Vanlıoğlu, Merve Üstün, Rabia Ercan, Esra Okur ve Portekiz, İtalya ve Letonya´dan 17 kişilik eğitim delagasyonu katıldı. Toplantıda, proje ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında 4 ülke brifing hazırlamış ve projenin başlangıçtan bugüne kadar hangi faaliyetlerin yapıldığı ile ilgili sunumlar gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında riskli okullarda dağıtılacak aileler için oluşturulan 'Bağımlılık Önleme' El Kitapçığı da bütün katılımcılara tanıtıldı.

 

ÖNEMLİ ÇIKARLAR SAĞDI

Toplantıların ardından 3 ülkeden gelen 17 kişilik heyet, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi´yi makamında ziyaret etti. İl Müdürü Yusuf Tüfekçi, “Erasmus + Projelerini önemsiyoruz, ülkelerin birlikte çalışması, ortak bir platformda projeler üretmesi bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Bağımlılık tüm ülkeleri yakından ilgilendiren çağın bir sorunu, umarım 4 ülke iyi örneklerin paylaşılması ile kendi kurum vizyonlarına önemli çıktılar sağlamıştır, biz Eurodesk Noktası İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, kurumumuzun uluslararasılaşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diyerek katılımcılara ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

 

VOLEYBOL MAÇI

Proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi öncesi Efraim Soyak tarafından Kırıkkale Lisesi spor salonunda 4 ülkenin katılımı ile ortak bir voleybol maçı organize edildi. Proje pilot okullarından, Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlkokulunda ' komisyon üyesi Volkan Akça´nın hazırlamış olduğu 'Bağımlılıkla ilgili farkındalık yaratma' etkinliğine aktif katılım sağlanırken, kültürel etkinlik olarak Okul Müdürü Fikret Çetinkaya ülkemizin misafir kültürünü en güzel şekilde yansıtacak kültürel etkinlikler düzenledi.

 

Irmak Köyü muhtarından çağrı, “Herkes geri dönsün” Irmak Köyü muhtarından çağrı, “Herkes geri dönsün”

EBRU SANATI EĞİTİMİ

Projemiz kapsamında gençleri serbest zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilecekleri ve onların streslerini en az seviyeye indirmede uygulanan sanatsal faaliyetler de Yahşihan Gençlik Merkezi Müdürü Sezai Arslan tarafından yabancı konuklara tanıtılarak, ebru sanatı eğitimi düzenlendi. Eğitim sonrası bağlama hakkında da bilgi verilerek, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı´nın ülkemizde gençler için hangi faaliyetleri yürüttüğü ile ilgili de bir sunum gerçekleştirildi. Haber: Ahmet Özhan