HAYAT BOŞLUK KABUL ETMEZ

Vali Yunus Sezer, Hayat Boşluk Kabul Etmez Madde Bağımlılığı İle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Dr. Mustafa Uzun, Yönetim Kurulu üyeleri, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş ve diğer heyetle birlikte bağımlılıkla mücadelede örnek uygulamalar ve yeni bir anlayışla hizmet verecek ' Huzur Köy' projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu. Faaliyete geçecek bölgenin hizmet vermesiyle birlikte genç yaşta uyuşturucu bataklığına düşen gençler yeninden sosyal hayata kazandırılacak.

 

HUZUR KÖY

Uyuşturucu madde kullanan 19 yaş ve üzeri bağımlı bireylerin tedavi edilerek sosyo-ekonomik hayata entegrasyonlarını sağlamak için Huzur Köy projesi kapsamında kurulan rehabilitasyon merkezinde çalışmalar devam ediyor.  Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda ilimizden 3 proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayına gönderilmiş, yapılan değerlendirme sonucunda, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunulan “Huzur Köy” projesinin desteklenmesi uygun bulunmuştu.

 

PSİKO-SOSYAL TEDAVİLERİ YAPILACAK

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “Proje kapsamında kurulacak yataklı rehabilitasyon merkezinde, meslek edindirme atölyeleri bulunacak, bu atölyelerde madde bağımlısı bireylerin 1 yıllık rehabilitasyon süreci içerisinde, psiko-sosyal tedavilerinin yanında ilgili meslek eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler ile yeterli mesleki bilgi ve beceri kazanmaları sağlanarak istihdam edilebilirlikleri arttırılacaktır.”

 

ZORLU DÖNEMİ KOLAY ATLATILMASI SAĞLANACAK

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

“Böylece, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinde (AMATEM) arındırma tedavileri tamamlandıktan sonra,1 yıllık bırakma sürecine giren madde bağımlıları, yürütülecek faaliyetler ile bu dönemi daha kolay atlatacaklar ve hem çalışma hayatına hem de sosyal hayata daha hızlı adapte olacaklardır” dedi.  Haber: Kenan Kuzucu