Kurulduğu günden itibaren eğitim ve öğretimdeki tecrübesiyle fark yaratan Özel Gazi Koleji, sosyal ve kültürel etkinliklere de imza atıyor. Okulda bulunan öğretmen ve veliler tarafından “Bir yumak mutluluk” sloganıyla yapılan el işi örme bebekler, lösemili çocuklara hediye edilecek.

 

BİR YUMAK MUTLULUK

Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına da hızlı bir giriş yapan Özel Gazi Koleji, toplumda sosyal ve kültürel etkinlikleriyle beraber yardım kampanyalı çalışmalarına da yer veriyor. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dilek Güven öncülüğünde başlatılan ‘Bir yumak mutluluk´ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrenci velileri ve öğretmenler tarafından el emeği, göz nuru amigurumi (oyuncak bez bebek) hazırlanıyor.

 

İLMEK İLMEK ÖRÜLÜYOR

Öğretmen ya da veliler tarafından alınan ipler, ilmek ilmek örülerek adeta renkli ve bir o kadarda duygu yüklü bez bebeklere dönüşüyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan projenin yürütücüsü Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dilek Güven, “LÖSEV için başlatmış olduğumuz bir proje. Tedavi gören çocuklarımıza, bir yumakta milyonlarca mutluluk götürmeyi hedefliyoruz. Katılımcı sayımız 25-30 arası. Bizim buradan çıkaracağımız ve il dışından bizlere ulaşan oyuncaklarımızı LÖSEV köyünde tedavi gören çocuklarımıza ulaştıracağız” dedi.

 

ÇOCUKLARA HEDİYE EDİLECEK

Güven, “Küçük yaşta hastalıkla mücadele etmeye başlayan çocuklarımızı mutlu etmek ve tedavilerine destek olmak amacıyla bu etkinliğimizi çok önemli.  “Bir yumak mutluluk” sloganıyla yaptığımız bu çalışmalara katılım tamamen ücretsizdir. Katılmak isteyenler sadece örmek istediği ipini getirecektir. Ancak etkinlikte sıfırdan örgü eğitimi verilmeyecek olup sadece örgü örmesini bilen bayanlara amigurumi tekniği gösterilerek gün içinde örgü tamamlanacaktır. Yapılacak oyuncakların malzeme ücreti katılım gösteren bayanlar tarafından karşılanacaktır. Tüm bayanları lösemili çocuklarımıza destek olmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

 

ÇOCUKLARIMIZI UNUTMUYORUZ

Özel Gazi Koleji Kurucu Müdürü Mehmet Al, “Kasım ayının ilk haftası LÖSEV haftası. O haftaya istinaden sosyal proje yapmak istedik. Amacımız LÖSEV´de bulunan çocukları hatırlamak, lösemili çocuklarımızı unutmadığımızı göstermek. Gölbaşı´nda bulunan LÖSEV köyünü ziyaret ederek, çocuklarımıza 2 Kasım´da bir kasım öğrencilerimizle birlikte oyuncaklarımızı hediye edeceğiz. Lösemili çocukların tedavi aşamasını ve o köyde çocuklarımız nasıl bir eğitim alıyor onları göreceğiz. Ülkemizdeki insanlarımızın bakış açısını ortaya çıkartmak içinde bu etkinliğimiz büyük önem taşıyor”

 

ONLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

“2 Kasım´da öğrencilerimiz giderek bu hediyeler onlara “Bir yumak mutluluk” sloganıyla hediye edeceğiz. Bir diğer faaliyetimizi ise okul içerisinde yaptık. Okulumuzda bulunan öğrencilerimiz, cep harçlıklarıyla oluşturulan LÖSEV kutusuna harçlıklarından yardım topladılar. Yaklaşık 850 TL gibi parayı çocuklarımız kendi aralarında topladılar. O parayı da o köyümüze götüreceğiz, ilgili muhasebeye Özel Gazi Koleji´nin katkısı diye sunacağız. Bu haftaya da özgü olarak bu konu okulumuzda, sınıflarımızda işlenecek.”

 

ÖĞRETMEN VE VELİLERİMİZİN CİDDİ KATKISI VAR

“İnsanın hasta olmam deme şansı yok. Her an hepimiz hasta olabiliriz. Onların oradaki durumunun farkına varabilirsek, o çocuklarımızın hayata bağlanmasını sağlarız. Bu projeye öğretmen ve velilerimizin ciddi katkısı var. 2 Kasım tarihine kadar sürecek olan etkinliğimizi LÖSEV haftasında tamamlayacağız. Bu konuda dışarıdan bizlere de yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız bizlerle iletişime geçebilirler. Bu örgü tarzında yapılan bez bebek örmeyi bilenler, LÖSEV köyünde bulunan çocuklarımıza yardımlarını ulaştırabilirler” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması! Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması!