4 GALİBİYET, 1 BERABERLİK 

BAL 6. Grupta mücadele eden temsilcimiz Kırıkkale Büyük Anadoluspor kendi saha ve seyircisi önünde Eskişehir Anadolu Üniversitesi´ni ağırladı. Oynadığı dört maç sonunda 3 galibiyet ve 1 beraberlik sonunda topladığı 10 puanla liderliğini sürdüren Şimşekler liderliğini sürdürmek için çıktığı maçın ilk yarısını Adem Ercan´ın attığı golle 1-0 önde tamamladı.

 

İŞTE İLK 11´İMİZ

Kırıkkale Büyük Anadoluspor mücadeleye kalede İlker, Bikoko, Luka, Nizamettin, Mustafa, Kartal, Adem Ercan, Abdurrahim, Hurşit, Murat ve Muharrem ilk 11´i ile çıktı. Kırıkkale Başpınar Stadyumu´nda oynan karşılaşma Kırıkkale Büyük Anadoluspor´un vuruşu ile başladı. Yağan sağanak yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde her iki ekipte zaman zaman zor anlar yaşadı. Buna karşın Şimşeklerimiz ilk yarıda oyun üstünlüğünü ve oyunun kontrolünü elinde tuttu ve rakibine pozisyon vermedi.

 

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

Maça ev sahibi iyi başladı. Maçın 2. dakikasında Kırıkkale Büyük Anadoluspor korner kazandı. Topun başına geçen Mustafa´nın kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Luka istediği vuramayınca Şimşekler öne geçme fırsatını tepti.

 

Adnan Duman, Kırıkkalegücü Başkan Adayı mı olacak? Adnan Duman, Kırıkkalegücü Başkan Adayı mı olacak?

BEKLENEN GOL

Maçın 5. dakikası oynanırken temsilcimizi dakikasında Kırıkkale Büyük Anadoluspor öne geçti. Bu dakikada Mustafa´nın kullandığı korner vuruşunda topu önünde bulan Hurşit daha müsait durumda bulunan arkadaşı Adem Ercan´ın önüne topu bıraktı. Adem Ercan´ın mükemmel vuruşu kalecinin sağın filelerle buluşunca bu golle takımımız 1-0 öne geçti.

 

7 DAKİKADA 5 KORNER

Kırıkkale Büyük Anadoluspor maçın 7. dakikasında bir kez daha gole yaklaştı. Kazanılan korner atışında 5. kez topun başına gelen Mustafa´nın köşe Nizamettin´in vuruşu Eskişehir Anadolu Üniversitesi kalecisi Hamza´da kaldı. İki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince Şimşeklerimiz ilk yarısı Adem Ercan´ın attığı golle 1-0 üstün kapattı.

 

ŞİMŞEKLER İYİ BAŞLADI

İkinci yarıya yine iyi başlayan temsilcimiz Kırıkkale Büyük Anadoluspor oldu. Skor üstünlüğünü koruyan Şimşekler rakip kalede gol pozisyonları bulmaya devam etti. Rakibine yaptığı presle orta sahada oyun kurma şansı vermeyen ev sahibi bu devrede Eskişehir Anadolu Üniversitesi´nin cılız ataklarını savuştururken fazla zorlanmadı.

 

7 DAKİKADA 2 GOL

İkinci yarının en ciddi atağını temsilimiz Kırıkkale Büyük Anadoluspor yakaladı. Maçın 65. dakikasında gelişen atakta Nizamettin sağ kanatta topla buluşup Eskişehir Anadolu Üniversitesi ceza sahasına girmeden yaptığı orta Bikoko´nun önünde kaldı. Bu futbolcunun ara pasında topla buluşan Luka son bir dokunuşla topu filelere gönderip durumu 2-0´a getirdi. Şimşekler bu golden 7 dakikada sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi kalesinde üçü golü buldu. Maçın 72. dakikasında aradaki farka üçe çıktı. Bu dakikada Mustafa Özkaya ceza sahası dışından yaklaşık 25 metreden sert ve düzgün bir vuruşla durumu 3-0´a getirerek takımının üçüncü golünü attı. Maçın 90+2´nci dakikasında kaptan Uğur Kütük, Bikoko´ya pas verdi. Bikoko´un şutu gol oldu ve maç 4-0 sona erdi.

 

 

LİDERLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Bu golden sonra her iki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince haftaya lider olarak giren Kırıkkale Büyük Anadoluspor puanını 13´e yükseltip haftayı lider kapattı. Şimşekler önümüzdeki haftayı maç yapmadan bay geçerken bir sonraki hafta Ankara deplasmanında Ankara DSİ Spor ile karşı karşıya gelecek.

 

BU YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK

Maç sonu açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Harun Aydoslu, takımını tebrik ederek, “Final maçı gibi oynadık. Her pozisyonda dikkatliydik. Daha farklı da kazanabilirdik. Her gün üzerine koyarak oynuyoruz. İnşallah bu yolun sonu şampiyonluk olacak. Taraftarından futbolcusuna herkes tek yürek oldu”

 

KALECİ İLKER HERKESİ MAÇA DAVET ETTİ

Maç sonrası Bikoko ise bütün takımın çok güzel oynadığını söyleyerek “İnşallah sezon sonuna kadar böyle gideceğiz” dedi. Kaleci İlker ise tüm taraftarı maçlara davet ederek, sezonu şampiyon olarak tamamlayacaklarını dile getirdiler.

 

HİÇBİR RAKİP KOLAY DEĞİL

Kaptan Uğur Kütük ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi maçına güzel hazırlandıklarını söyleyerek, “Hiçbir rakip kolay değil. Kiminle oynadığımız önemli değil, önemli olan maç sonucu sevinmektir. Arkamıza bakmadan yolumuza devam ediyoruz. Taraftarlarımıza çok teşekkür ederiz”

 

TARAFTAR TAKIMINI YALNIZ BIRAKMIYOR

Öte yandan takımlarını deplasmanda ve kendi evinde yalnız bırakmayan Daltonlar Taraftar Grubu ve 71´li Genç Taraftarlar Grubu, tezahüratlarıyla takımını yalnız bırakmadılar. 90 dakika boyunca takımlarına destekte bulunan Taraftar Grupları, Büyük Anadolu Kırıkkalespor´un dün olduğu gibi bugünde yanında olduklarını söyledi.

 

HAFTANIN MAÇLARI

Sarayönü Belediyespor     1 – 0      Keçiören Belediyespor

Karaman Belediyespor      1 – 0      1926 Polatlı Belediyespor

Çubukspor                       3 – 0      Karapınar Belediyespor

Sandıklıspor                     0 – 0      Kırşehir Çayağzıspor

Ankara DSİ Spor              0 – 0      Yeniçağaspor

 

 

Haber: Kenan KUZUCU