LGS ve YKS ertelenmeli

 

Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Ayşe Avcı, “Haziran ayında okulların açılmasının mümkün olmadığı koşullarda LGS ve YKS´nin uygulanmasında ısrar edilmesi doğru değildir” dedi.

 

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ

Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Ayşe Avcı yazılı basın açıklamasında bulundu. Avcı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Dört günlük bir aradan sonra yeniden birlikteyiz. Tüm eğitim ve bilim emekçilerine, öğrencilerimize ve halkımıza esenlikler dileyerek kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ülke gündeminin olabildiğince iç siyasetin tartışmaları ve gerilimleri ile dolu olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Yaşanmakta olan gerilimlerin önümüzdeki dönem ortadan kalkmasının mümkün olmadığını, aksine artarak devam edeceğini öngörmek zor değil. Siyasi iktidarın, yitirmekte olduğu seçmen ve kamuoyu desteğini yeniden kazanmak için uyguladığı politikaları değiştirmek yerine elinde bulundurduğu kamu yönetimi yetkilerini muhalefeti etkisizleştirmek için kullanması bu dönemin temel özelliği haline geldi.”

 

EYLÜL AYINDA AÇILACAK

“18 Mayıs 2020 tarihinde yapılan kabine toplantısı sonrasında, 2019-2020 öğretim yılının yüz yüze eğitim bölümünün tamamlandığı ve okulların Eylül ayında açılacağı açıklandı. MEB ise daha sonra yaptığı açıklama ile uzaktan eğitimin 19 Haziran tarihine kadar devam edeceğini belirtti. Bu kararın alınmasında sağlıkla ilgili önlemlerin belirleyici olduğu açıktır. Haziran ayında okulların açılmasının mümkün olmadığı koşullarda LGS ve YKS´nin uygulanmasında ısrar edilmesi doğru değildir. 3 Nisan 2020 tarihinde yapılan değişiklikle ücretli öğretmenlere ek ders ücreti ödemesi yapılmaktadır. Telafi eğitiminde ayrıca ücret ödenmeyeceği ve bu eğitimde görev almayanlara yapılan ödemelerin de geri alınacağı aynı değişiklikle düzenlenmişti”

Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak

 

ATAMASI YAPILANLAR GÖREVE BAŞLAMALI

“Okulların Eylül ayına kadar kapalı olması ücretli öğretmenlerin durumunun ne olacağı ile ilgili tartışma başlatmıştır. MEB, uzaktan eğitimi yüz yüze eğitim olarak kabul etmeli ve ücretli öğretmenlerden ücret iadesi alınmasını engellemelidir.18 Mart 2020 tarihinde ataması yapılan öğretmen arkadaşlarımızın göreve başlamak için bekleyişinin 9. haftası bugün bitiyor. Okulların Eylül´de açılacak olması arkadaşlarımızın göreve ne zaman başlayacağı ile ilgili belirsizliği artırmıştır. Konuyla ilgili MEB´in açıklama dahi yapmamış olmasını anlamak mümkün değil. MEB´de göreve başlamak için çalıştıkları işlerden de ayrılan öğretmen arkadaşlarımız ve ailelerinin yaşadığı mağduriyet her geçen gün artmaktadır.”

 

PUAN EŞİTSİZLİĞİ YARATACAK

“Öğretmen arkadaşlarımızın göreve başlatılmamasının hukuki dayanağı yoktur. Atanan arkadaşlarımız 18 Mart tarihinden itibaren MEB personelidir ve artık bekletilmeden göreve başlatılmaları gerekmektedir. MEB Personel Genel Müdürü, öğretmenlerin hizmet puanlarının hesaplanmasında değişiklik yapıldığını ve kısa süre içerisinde de yapılan değişikliklerin Resmi Gazete´de yayınlanacağını açıkladı. Hizmet puanı mezuniyet durumu, yayınlanan bilimsel çalışma veya öğretmenlerin katıldıkları diğer faaliyetlere göre değil yapılan işe göre ve işin yapıldığı yere göre alınmaktadır. Hizmet puanında sözü edilen değişiklikler öğretmenler arasında, meslekten bağımsız puan alınmasından dolayı eşitsizlik yaratacaktır” dedi. Haber: Ersin Atasayar