İYİ PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI 2. OLAĞAN KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İYİ Parti Kırıkkale Merkez İlçe Başkanlığı hafta sonu 2´nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Av. Yavuz Kuzucu, delegelerin güven oyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi.

 

MERKEZ İLÇEDE 435 DELEGE BULUNUYOR

Türkiye genelinde siyasi hareketlilik çalışmalarına başlangıç yapan İYİ Parti Teşkilatı, Genel Başkanları Meral Akşener´in talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda İYİ Parti Kırıkkale Merkez İlçe Başkanlığı 2´nci olağan kongresini gerçekleştirdi.436 delegenin bulunduğu

merkez ilçe seçiminde, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Av. Yavuz Kuzucu, delegelerin güven oyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor

 

İYİ PARTİ GELECEKTE İKTİDAR OLACAK

Kongreye, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, CHP Milletvekili Av. Ahmet Önal, İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Arif Erdal, İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Furkan Özen, parti üyeleri ve çok sayıda parti yönetimi katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kongrede, İYİ Parti´nin gelecek dönemlerde iktidar olması için gereken çaba ve gayretin gösterileceği belirtildi.

 

VATAN, MİLLET SEVGİSİ VE DEMOKRASİ ANLAYIŞI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından kongrenin divan başkanlığına İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş seçilirken, yardımcı başkanlık görevlerine ise Necati Alsancak ve Faik Bektur seçildi. Kongrede konuşma yapan merkez ilçe başkanı Yavuz Kucuzu, “Daha önce içinde bulunduğum siyasi partiye küçük yaşta gönül vermiş, aileden gelen vatan, millet sevgisi ve demokrasi anlayışı iliklerime kadar işlemişti. Tüm yaşantım boyunca doğrunun yanında olmaya büyük çaba harcamış kesinlikle hep yanlış olan şeylerle mücadele etmişimdir.

 

HİÇBİR HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEDİK

“O günkü siyasi konjonktürde milliyetçi muhafazakâr bir siyasi partimizde önce üye, sonra Merkez İlçe Başkanlığı, İl Başkan Vekilliği ve üst kurul delegesi görevlerinde bulundum.  İyi partimizin hangi zor koşullarda kurulduğunu hepiniz yakinen görmüş ve tanık olmuşunuzdur. Yaklaşık dokuz yüz elli delege ile beraber bende olağanüstü kurultay yapılmasıyla ilgili Kırıkkale´de Şevket Özsoy arkadaşımızla imza vermiştim. Şevket Özsoy arkadaşımız ile beraber tüm baskı ve yıldırmalara, şantajlara boyun eğmeyerek dik durmasını bilmiş, demokrasi hareketine büyük destek olduk.

 

KENDİ ŞAHSİ MENFAATİMİZ İÇİN DÜŞÜNMEDİK

“Çünkü, partimizin geleceği ile ilgili endişelerimiz vardı. Çünkü, ülkemiz iyi idare edilmediği halde gerekli uyarılar yapılmıyordu. Vay sen misin? Kurultay için imza veren. Demediklerini, yapmadıklarını, söylemediklerini bırakmadılar. Her türlü şantaja karşı koyduk. Birçok kimsenin kafasını göstermeye cesaret edemediği günlerde tüm tehditleri bertaraf edip hiçbir haksızlığa boyun eğmedik.

Allah´ın izni ile Kırıkkale´nin tüm sokak ve caddelerinde dimdik yürüdük. Kimselerden korkmadık, yılmadık. Bir adım geri atmadık. Hiçbir makam ve mevkiiyi kendi şahsi menfaatimiz için düşünmedik” dedi. Kuzucu´nun konuşmasının ardından programa katılan diğer protokol üyeleri de konuşma yaparak, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundular.