Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Kur´an Kursları açılış törenine katıldı. Vali Haktankaçmaz, Kur´an kurslarına devam edeceklerin sadece Kur´an-ı Kerim´i okumakla kalmayıp, bizzat nasıl yaşama tatbik edebiliriz, nasıl yaşayabiliriz, onunla ilgili bilgileri de alacaklarını söyledi.

 

BÜYÜK İLGİ

Yaylacık Mahallesi´nde bulunan Bağış Camii´nde düzenlenen törene, Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Defterdar İbrahim Bayraktar, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Yasin Özdemir, Meteoroloji Müdürü  Nazım Kul, kurs öğreticileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

 

NASIL YAŞAYABİLİRİZ?

Milli Çözüm Dergisi, Kırıkkale temsilciliği açılıyor Milli Çözüm Dergisi, Kırıkkale temsilciliği açılıyor

Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Haktankaçmaz, Kur´an kurslarına devam edeceklerin sadece Kur´an-ı Kerim´i okumakla kalmayıp, bizzat nasıl yaşama tatbik edebiliriz, nasıl yaşayabiliriz, onunla ilgili bilgileri de alacaklarını söyledi.

 

HOCALARIMIZA ÇOK BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR 

Burada bizi biz yapan değerler ile bu milleti millet olarak ayakta tutan değerleri çocuklarımıza aktarma imkânı bulacağız diyen Vali Haktankaçmaz “O bakımdan buralarda verilecek eğitimi ben çok önemsiyorum. Çünkü buralar belli bir yaşa gelmiş özellikle kadınlarımızın, gençlerimizin bu tür bilgilere ulaşacağı yegâne yerler. Bu noktada, burada eğitim verecek öğreticilerimize, hocalarımıza çok büyük görev düşüyor. Kendilerinin bir bakıma; hem öğretmen, hem dini yaşayan bir örneklik teşkil etmeleri gerekiyor ”

 

RAHMETLE ANIYORUZ  

Gerek bu kursların açılmasında ve faaliyete geçirilmesinde, gerekse ilimizde var olan diğer kursların eğitim öğretim faaliyetlerinin devam etmesinde emeği geçenleri tebrik eden Vali Haktankaçmaz, Muharrem ayı vesilesiyle, başta Kerbela şehitlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

 

AŞURE İKRAM EDİLDİ  

Bağış Camii´nde yapılan tören; plaket takdimi, Kur´an Kursu açılış kurdelesinin kesilmesi ve aşure ikramının ardından sona erdi. Bağış Camii´ndeki törenin ardından, Karakaya Camii Kur´an Kursu ile Atatepe Camii Kur´an Kursu´nu da ziyaret eden Vali Haktankaçmaz, kursa gelen çocuklarla yakından ilgilendi. Öğreticiler ve Kursiyerlerle de bir süre sohbet eden Haktankaçmaz, kursların hayırlı olması temennisinde bulundu. Haber Merkezi