Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 5.08.2018 17:08:53
KURBANINI PAYLAŞ  KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

KURBANINI PAYLAŞ KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

KURBANINI PAYLAŞ KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

Nur Camii Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” temalı bir seminer düzenlendi. Seminere İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Müftü Yardımcıları, Müdürler, ilçe müftüleri, Din Görevlileri ve Kur´an Kursu Öğreticileri katıldı. İmamoğlu Camii İmam-Hatibi Oğuz Topçu´nun Kur´an tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Uzmanı Ramazan Dağlı´nın konuşmasıyla devam etti.

 

İŞİMİZİ GÖNÜLDEN YAPMAYA GAYRET EDELİM

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Uzmanı Ramazan Dağlı konuşmasında özetle şu bilgilere yer verdi: “ Bir kimsenin gönlüne giremezseniz asla onun beynine hükmedemezsiniz diyen bir âlim, önce işimizi gönülden yapmamız gerektiğini ifade etmiş. İşini gönülden yapan görevlilere vatandaşlarımız her zaman destek olmuştur”

 

BU YILKİ SLOGANIMIZ

“Her birimizin şöyle bir gayreti olmalı: Acaba Afrika´daki, dünyanın mazlum coğrafyasına ülkemden bir sevgi, muhabbet götürebilir miyim; Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü; Müslümanın acısı benim acımdır, Müslümanın sevinci benim sevincimdir, paylaşabilir miyim?”

 

KURUYAN DUDAKLARA BİR DAMLA SU GÖTÜRÜN

“Düşünebiliyor musunuz, Afrika´da bir su kuyusu, üzerinde Türk bayrağı, Diyanet İşleri Başkanlığının amblemi, o caminin ismi ve o insanların bize duası. Aç midelere bir lokma et götürmenin de sevgiyi taşımanın da güzelliğini göreceksiniz. Biz ümidin ve umudun ülkesiyiz. Afrikada ismini bilmediğimiz ülke bize dua ediyor. Bu yüzden biz kurban hizmetlerini küçümseyemeyiz. Cenab-ı Hak “hayırda yarışın” demiyor mu? Bunun için vekâletle kurban gibi bir hayırda da yarışabiliriz. Bu il içerisinde camiler arası bir yarışma olduğu gibi ilçeler arası hatta iller arasında da böyle bir yarış mümkündür”

 

 

Program vekaletle kurban ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam etti ve ardından Türkiye Diyanet Vakfı temsilcisi Uzman Ali Güner tarafından vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgiler içeren bir sunum yapıldı.

 

MÜFTÜ YILDIRIM KURBANINI BAĞIŞLADI

Teşekkür konuşması yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Müftüsü Şahin Yıldırım konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığından gelen konuşmacılara güzel ve etkili sunumlarından dolayı teşekkür ederek kendisinin de vekâletle kurban yoluyla bir kurbanını Vakfa bağışlamaya karar verdiğini belirtti. Din kardeşlerimizle paylaşmanın ve onların dualarını kazanmanın büyük bir kazanç olduğunu ifade ederek konuşmasını sonlandırdı. Seminer programı topluca hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Haber: Emel Selci


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024