Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi


10 BİN 149 BÜYÜKBAŞ BULUNUYOR

İl Müdürü Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, mevcut hayvan varlığının ilde 2018 yılı kurbanlık ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak seviyede olduğunu belirtti. Yılmaz, gebe ve damızlık dişi hayvanların kurbanlık olarak satışı, kesimi ve hayvan pazarına girişine müsaade edilmemesi kararı alındığını anımsatan ve kurbanlık hayvan satın alınırken dikkat edilecek hususlara da değindi.

 

KURBAN HİZMETLERİ UYGULANMASI

“Ülkemiz hayvancılığının gelişmesi ve damızlık hayvan varlığımızın korunabilmesi için uygulamaya koyulan “2018 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ” gereği İlimizde oluşturulan İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu Kararı ile gebe ve damızlık dişi hayvanların kurbanlık olarak satışı, kesimi ve hayvan pazarına girişine müsaade edilmemesi kararı alınmıştır. Damızlık değeri olan veya gebe olan dişi hayvanlar kurbanlık satış yerlerine sokulmayacaktır. Bu konuda gerekli duyarlılığın gösterilmesini bekliyoruz”

 

ÇUKURLARA GÖMÜLEREK İMHA EDİLECEKTİR

Yılmaz, 'Dini ölçülere uygun, sağlıklı, besili olması, veteriner sağlık raporunun bulunması, aşı kaydı ve kulaklarının küpeli olması, büyükbaş hayvanların pasaportlarının, küçükbaş hayvanların da nakil belgelerinin bulunması, kurbanlık hayvanların erkek olanlarının tercih edilmesi, gebe ve damızlık dişi hayvan olmaması ve sığırların iki yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Kurban kesildikten sonra toplum sağlığı açısından kan, atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayacak, evcil ve yabani hayvanlara verilmeyecek, derin çukurlara gömülerek imha edilecektir' dedi. Haber Merkezi