Hafta sonu oynanan ve  ligin 17. hafta maçlarında ligde lider konumda olan MKE Kırıkkalespor sezonun bitimine 1 maç kala en yakın rakibi Kırıkkale Yahşihanspor´a 8 puan fark atarak 1. Küme şampiyonluğuna ulaştı. 10 takımın kıyasıya yarıştığı ligde Şampiyon belli olurken ligden düşmeme mücadelesi son maça kaldı. Kümede Kırıkkale Petrolspor sezon başı ligden çekilmiş ve ligden düşmesi kesinleşen ilk takım olmuştu. Ligden düşecek ikinci Takımın kaderi ise bu hafta sonu oynanacak maçlar sonunda belli olacak Bu takımlar ise Şentepespor ve Saran Keskinspor.

ŞAMPİYON MKE KIRIKKALESPOR

Sezona Şampiyonluk parolası ile başlayan 1. Küme takımlarından MKE Kırıkkalespor, Kırıkkale Yahşihanspor ve Hacılar Belediyespor uzun süre zirve yarışından kopmayan takımlar oldular. Ligin son haftalarında rakipleri karşısında sürpriz mağlubiyet alan Kırıkkale Yahşihanspor ve Hacılar Belediyespor zirve yarışından koparak koltuğu MKE Kırıkkalespor´a bıraktılar.

Lider MKE Kırıkkalespor bu hafta sonu oynadığı maçta İl Özel İdarespor´u 4-1 yenerek ligin bitimine 1 maç kala Şampiyonluğunu ilan etti. Liderin en yakın takipçisi Kırıkkale Yahşihanspor ise zevkli ve çekişmeli geçen kritik maçta MKE Çelikspor´a 3-2 yenilerek zirvenin 8 puan gerisinde kalarak haftayı puanı kapatan takım oldu.

BAL LİGİNE YÜKSELECEK

 Deplasmanlı Bölgesel Amatör lig 6.  grupta İlimizi temsil eden Türk Metal Kırıkkalespor´un şampiyon olması durumunda 1. Küme Şampiyonu MKE Kırıkkalespor yeni sezonda doğrudan BAL ligine çıkan takım olacak.  Türk Metal Kırıkkalespor Ligi zirvede tamamlayamaz ise MKE Kırıkkalespor ile Türk Metal Kırıkkalespor takımları baraj maçı oynayacak.  Temsilcimiz Türk Metal Kırıkkalespor ligi zirvede bitirir Play-off maçlarında ise olumsuz bir sonuç alsa bile yeni sezonda Kırıkkale´yi deplasmanlı ligde 2 takımımız temsil edecek. 

KİM DÜŞECEK?

Kırıkkalegücü kümede kalmayı garantiledi Kırıkkalegücü kümede kalmayı garantiledi

Bu hafta sonu oynanacak maçlarının ardından sezon sona erecek.  2 takımın düşeceği ligde sezon başı ligden çekilen Kırıkkale Petrolspor lige veda ederken ikinci takım ise bu hafta sonu oynanacak maçlar sonunda belirlenecek.  Ligde 17 puan ile 8 sırada yer alan Şentepespor ile 15 puan ile 9. Sırada bulunan Saran Keskinspor takımlarının kaderleri bu hafta sonu oynayacakları maçlarla belli olacak. Sentepespor son maçta İl Özel İdarespor ile karşılaşırken Saran Keskinspor ise kendi saha ve seyircisi önünde lig şampiyonluğunu ilan eden MKE Kırıkkalespor´u konuk edecek.

DÜŞME AVERAJA KALABİLİR

1.Amatör kümenin son sıralarında yer alan 2 takımdan biri bu hafta sonu ligden düşecek.  Ligde 17 puan ile 8. Sırada yer alan Şentepespor ve 15 puan ile 9. Sırada yer alan Saran Keskinspor takımları arasında 2 puanlık fark var.   Bu iki takımın kaderi son maçlarda alınacak sonuçlar neticesinde Averajla belirlenebilir.  17 puanlı Şentepespor son maçta beraberlik alırsa puanını 18´ e çıkaracak.  15 puanlı Saran Keskinspor son maçını kazanması durumunda her iki takımında puanları eşitlenecek. Bu durumda sezon içerisinde karşılaşan bu iki takımın kendi aralarında oynadığı maçın skorlarına bakılacak. Bu durumda ligde kalacak takım Şentepespor olacak.  Sezon içerisinde oynanan maçlarda rakibine üstünlük ağlayan Şentepespor takımı 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde etmesi nedeni ile Birinci Amatör kümede kalmayı başaran takım olacak.