GELENEKSEL TÜRK KAHVE KÜLTÜRÜ

 

Altunbilekler AVM´de hizmet veren Mirabelle Cafe tarafından gerçekleştirilen kumda kahve keyfiyle geleneksel Türk kahve kültürü yeniden canlanıyor. Kumların kullanılmasıyla yapılan yeni ürün kahve severlerin nostalji yaşamasını ve damak zevklerine uygun yeniden geleneksel Türk kahve kültürünü yaşamalarını sağlıyor. 

 

KIRIKKALE´NİN VAZGEÇİLMEZİ

Güler yüzlü personelleri ile Kırıkkale halkına hizmet veren Mirabelle Cafe, açıldığı günden bugüne kadar Kırıkkale halkının vazgeçilmez mekanları arasında yer aldı. Kahvenin yanı sıra hamburger, kumpir gibi her türlü aperatif yiyeceklerin de bulunduğu Mirabelle Cafe kaliteden taviz vermiyor.

Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor

 

KUMDA KAHVE KEYFİ

Türk kahve kültürü kumda kahve keyfi kahve tutkunları kadar Kırıkkale halkından tam puan alıyor. Cafe Şefi Sercan Güzel yeni cihazın geleneksel Türk kahve kültürünün yeniden canlanmasında önemli rol oynayacağını ve cezve lezzetine yeniden dönüşün artacağını ifade etti.  Güzel, Türk kahve kültürünün önemli bir unsur olduğunu ve kahve tiryakileri için kumda kahve keyfinin nostaljiye dönüş olarak nitelendirildiğini ifade etti.

 

KAHVENİN YERİ ÇOK FARKLI

Şef Güzel, geleneksel kültürlerin korunması için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade ederek, 'Geleneksel kültürümüzde kahvenin yeri çok farklı. Türk kahvesi olarak dedelerimizden atalarımızdan gördüğümüz kömür ateşi üzerinde, közle kül arası ateş üzerinde pişirilmiş kahve içerdik biz. Şu anda da biz bunu tekrar modernize ederek kumda kahve olayı geliştirildi. Türk kahve tiryakileri bu yeni ürünü çok beğendi” dedi.