Milli duygularımızın ve kültürümüzün yaşatılması, gençler arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü´nce Kültür ve Sanat yarışmaları kapsamında dört ayrı kategoride gençler arası Bilgi, Türk Müziği, Şiir Okuma ve Tiyatro yarışmaları düzenlendi.

 

İL BİRİNCİLERİ BELİRLENDİ

Gençlik ve Spor il Müdürü İ.Haluk Karahan yapmış olduğu açıklamada ´´ Bakanlığımızca düzenlenen Gençler arası Kültür ve Sanat yarışmaları farklı kategorilerde gençlerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşmiştir. Bilgi, Türk Müziği, Şiir Okuma ve Tiyatro yarışmalarımız Gençlik Merkezlerimizde final yapılmış ve alanında uzman jürilerimiz tarafından il birincileri belirlenmiştir. Dört farklı kategoride yapılan yarışmalarımız sonuçları sırasıyla Tiyatro Yarışması; Toplamda 3 grubumuz ve 39 gencimiz katılmış olup 15 Temmuz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan Maskeli Yüzler ekibi ‘´Sokağın Dili´´ adlı oyunla il birincisi olmuştur”

 

İL BİRİNCİLERİ

“Şiir Okuma Yarışması; 140 gencimiz başvurmuş kategorilerine göre 14-17 yaş kız İl birincisi Şeymanur Önal 14-17 yaş erkek İl birincisi Furkan Çelebi, 18-25 yaş kız Ecenur Akalın, 18-25 yaş erkek Seyitcan Yılmaz il birincisi olmuştur. Bilgi Yarışması; 60 gencimiz başvurmuş kategorilerine göre Lise grubundan Çözüm Koleji Öğrencileri Batuhan Kılıç, Eray Demirkan ve Burak Pekdoğan, Üniversite grubundan ise Grup Anadolu adlı ekip öğrencilerinden Ömer S. Börklü, Kerem Uludağ, Hüseyin Araz il birincisi olmuştur. Türk Müziği Yarışması; 40 gencimiz başvurmuş kategorilerine göre 18-23 yaş Solo kız Özge Nur Başat, 18-23 yaş Solo Erkek Sinan Apaydın, 18-29 yaş Özgün yorumlama Beş Artı Bir Ekibi, 24-29 yaş Solo kız Suzan Çelik, 24-29 yaş Solo Erkek Yusuf Başat il birincisi olmuştur”

 

TÜRKİYE FİNALİ İÇİN TER DÖKECEK

“İl birincileri olan gençlerimiz bölge finallerinden sonra Mayıs ayında yapılacak Türkiye finali için ter dökecek ve Türkiye finalinde başarılı olan gençlerimiz Kültür Sanat ödülü olarak yurt dışı gezisiyle ödüllendirilecektir. Bu vesile ile başta yarışma jürilerimize, yarışmalarımıza katılan tüm gençlerimize, Gençlik Merkezi Müdürlerimiz ve personeline, emeği geçen herkese teşekkür eder, Mart ayında Ankara İlinde yapılacak olan bölge finaline katılmaya hak kazanan yarışmacı gençlerimize başarılar dilerim´´ dedi. Haber: Emel Selci

Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke