Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 8.12.2017 16:14:28
KUDÜS, TÜM MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR

KUDÜS, TÜM MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Cuma namazı sonrasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´ın hukuksuz Kudüs açıklaması sonrasında basın açıklaması yapıldı.

DİMDİK AYAKTAYIZ

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kudüs için dimdik ayaktayız´ basın açıklaması Kurşun Caminde Cuma namazı sonrasında yapıldı. ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak ilan etmesinin ardından Cuma Namazı çıkışında İl Başkanı Nuh Dağdelen, Milletvekilleri Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Sivil Toplum kuruluşları ve binlerce Kırıkkalelinin katılımıyla protesto açıklaması yapıldı.

 

BARIŞI VE İSTİKRARI TEHDİT ETMEYE YÖNELİK BİR ADIMDIR

AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen tarafından yapılan açıklamada “Kudüs davamız Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır”

 

HÜSRANA UĞRAYACAKLAR
“Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır” diyen İl Başkanı Dağdelen, “Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam´ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.

 

SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

“İslam´ın harem-i izzeti olan Kudüs´ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye´nin, İnsanlığın silueti olan Kudüs´ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye´nin çağrısına kulak vererek Kudüs´e sahip çıkacağına inanıyoruz”

 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

“Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri´nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5´ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir.
İslam´ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.  Haber: AHMET ÖZHAN 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024