KÜ´de Birinci Frankofoni Buluşması Yapıldı

 

Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi´nde Birinci Frankofoni Buluşması ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Kütüphanesi açılışı yapıldı.

 

BÜYÜK İLGİ

Etkinliğe Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Büyükata, Fransa Büyükelçiliği Eğitim ve İş Birliği Ataşesi Bruno Delvallee, Fransız Kültür Merkezi Müdürü Sébastien de Courtois ve Ankara Fransız Kültür Merkezi Kurslar Müdürü Hülya Öz, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Polat ve Fransızca Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencileri katıldı.

 

FAKÜLTE HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Etkinlik öncesinde Fransa Büyükelçiliği Eğitim ve İş Birliği Ataşesi Bruno Delvallee, Fransız Kültür Merkezi Müdürü Sébastien de Courtois ve Ankara Fransız Kültür Merkezi Kurslar Müdürü Hülya Öz, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Büyükata´yı makamında ziyaret etti ve fakülte hakkında bilgi aldı. Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü sınıflarını, amfi ve konferans salonlarını ziyaret eden konuklara üniversite ve bölümü tanıtıldı.

 

Cumhurbaşkanı onayladı! Kırıkkale’ye ‘proje bazlı devlet yardımı’ verilecek Cumhurbaşkanı onayladı! Kırıkkale’ye ‘proje bazlı devlet yardımı’ verilecek

FRANSIZCA SOHBET ETTİLER

Konferans salonunda gerçekleşen Frankofoni Buluşması´nda Bruno Delvalle ve Sébastien de Courtois öğrencilerle Fransızca sohbet ettiler. Fransa´da eğitim olanakları, Fransızcayı geliştirebilmek için yapılabilecek bireysel ve toplu çalışmalar konusunda fikirlerini paylaştılar. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Büyükata, konuklara ziyaretleri  ve Fransa Büyük Elçiliğinin bölüm kütüphanesi için 102/Ekran bir LCD televizyon, masaüstü ve dizüstü bilgisayar hediye etmesi nedeniyle teşekkür belgesi takdim etti. Sonrasında Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Polat, Bruno Delvallee, Sébastien de Courtois ve Hülya Öz, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Kütüphanenin açılışını yaptı. Etkinlik, fuaye alanında yapılan ikram ile sona erdi.

 

6 SEVİYEYİ BELGELEMEKTEDİR

Aynı etkinlik kapsamında Batı Dilleri ve Edebiyatları Fransızca Mütercim Tercümanlık Ana Bilim Dalının DALF ve DELF merkezi olması için anlaşma imzalandı ve DALF ve DELF merkezi plaketinin asılmasına karar verildi. Fransa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen resmi birer diploma olan uluslararası  DELF-DALF diplomaları, tüm dünyada tanınmaktadır. DELF-DALF diplomaları Avrupa Dilleri Ortak Referans Sistemi´nin belirlediği dil hakimiyetiyle ilgili 6 seviyeyi belgelemektedir ve ömür boyu geçerlidir. Haber: Ersin Atasayar