LİSTELER TESLİM EDİLDİ

Birlik Başkanı Ulusoy, 2017 yılı için desteklenen anaç hayvan başına 25 TL olduğunu ve toplam 492 üyelerine toplam 1.981.250,00 TL. talep edildiğini belirtti. Yeni desteklemeler ve hibeler ile koyun keçi yetiştiricilerin daha iyi ve karlı bir işletmeler haline getirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Ulusoy, “Ayrıca bu yılda sürü yöneticilerine ‘sürü büyüklüğü toplam hayvan sayısı 250 olan´ birliğimize üye sigorta primini yatıran yetiştiricilere Bakanlığımız tarafından sigorta desteği olarak 5 bin TL daha destekleme sağlanacak. Bu şartları sağlayan yetiştiricilerimizin Gıda Tarım Hayvancılık İl / İlçe Müdürlüklerine müracaat ettiler”

 

HAYVANCILIK KALİTELİ HALE GELDİ

“Birliğimizce yürütmekte olduğumuz Halk Elinde Islah Projesi çalışmaları bütün hızıyla başarı bir şekilde devam etmektedir. Projenin özenli bir şekilde yürütüldüğünü, anaç koyun ve kuzularının tartımlarının yapılıp verilerin büyük bir titizlikle kayıtlara alındığını, kaliteli, sağlıklı ve verimli bir Akkaraman Irkının elde edileceğini vurguladı. Bu projelerle Kırıkkale İlimizdeki küçükbaş hayvancılığın geliştiğini ve hayvan ırkının kaliteli hale geldiğini hatırlatmak isterim”

 

PROJELER ARTIYOR

“5 yıldır süren bu projeler ve çalışmalar sonucunda ilimizde kesime giden kuzu karkas ağırlığı 15-16 kg dan 20-22 kg çıkartılmış buda bir kuzuda 5 kg üzerinde karkas ağırlığının artışı olduğunu göstermektedir. Yani 200 başlık koyunculuk işletmesinde 200x5=1000 kg karkas artışı bu da 1000 kgx25 TL=25000 TL her işletmenin karlılığını artırıldığını göstermektedir. Bunun için Islah projelerinin ve koç dağıtım projelerinin artırılarak desteklenmesi gerekir. 2017 yılında Halk Elinde Islah Proje hak edişinin ileriki zamanlarda ödenecek”

 

SORUNLAR GİDERİLİYOR

Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı

Son olarak Ulusoy, birliğin her geçen gün büyüdüğünü ve yetiştiriciler için bütün olanakları ellerinden geldiğince sunup ihtiyaçlarını, isteklerini, sorunları gidererek azda olsa yetiştiriciler için her zaman hizmete hazır olduklarını ve küçükbaş hayvancılığı Kırıkkale ilimizde daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi.