ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI BULUYOR

Merkez Kütüphane Sergi Salonu´nda düzenlenen açılışa Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan, Prof. Dr. Hakan Kocamış, Prof. Dr. Nihat İnanç, Dekanlar, öğretim elemanları, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Şuayyip Yücel, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Güler, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gencer ve Yrd. Doç. Dr. Hüda Sayın Yücel tarafından hazırlanan serginin amacının; Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerine sanatsal yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sunmak olduğunu belirtildi.

 

HER DÖNEM SERGİ DÜZENLENİYOR

Yrd. Doç. Dr. Ayşe Güler sözlerine şu şekilde devam etti: ' Öğrencilerin bireysel yeteneklerinin gelişimi ve çalışma öz disiplininin oluşması açısından her dönem düzenli olarak “Öğrenci Çalışmaları Sergisi” düzenliyoruz. Bu kapsamda hazırlıkları tamamlanan “2015-2016 Güz Dönemi III. ve IV. Sınıf Resim Dersi Öğrenci Çalışmalarının” yer aldığı resim sergimiz 09-20 Mart 2016 tarihleri arasında K.Ü. Merkez Kütüphane Sanat Galerisi´nde sergilenmeye devam edecek.'

 

TÜM SANATSEVERLERİ BEKLİYORUZ

Yeniden yayımlandı! İşte Kırıkkale’deki en yaygın soyadı! Yeniden yayımlandı! İşte Kırıkkale’deki en yaygın soyadı!

20 Mart 2016 tarihe kadar sürecek sergide iki tema başlığında tuval resmi çalışmaları görüleceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Güler, 'İlk temada Resim Atölye dersinde öğrencilerin yapmış oldukları Türk ve yabancı ressamların röprodüksiyonları yer almaktadır. Usta bir ressamın gözünden renk, biçim, kompozisyon ve konu aktarımın tek tek öğrenciler tarafından analiz edilerek yapılan bu çalışmalarda; izleyici, öğrenci ve usta ressamlar bir araya getirmeye çalışılmıştır. Ziyaretçilerimiz, ikinci temada ise öğrencilerin hayvanlar üzerine kendi özgün çalışmalarını farklı resim tekniklerle izleyeceklerdir. Tüm sanatseverleri bu güzel çalışmaların sergilendiği sergiyi görmeye davet ediyoruz' diye konuştu.