Üniversite Mavi salonda düzenlenen programa Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AKP Van Milletvekili ve Kırıkkale Üniversitesinin kurucu Rektörü Prof. Dr. Beşir Atalay, Vali Vekili Ayhan Özkan, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr Cevat Acar, Eski Vali Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız il müdürleri, sivil toplum örgütleri başkanları, eski Üniversite öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

 

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız konuşmasında “Kırıkkale Üniversitesinin bu yıl çeyrek asırlık ömrünü idrak ediyoruz. Üniversitemizin 12 fakültesi bulunuyor. 7 Meslek Yüksek Okulu,3 Enstitümüz, 17 Uygulama ve araştırma merkezimiz var. Bugün 24 ncü Akademik açılışı gerçekleştiriyoruz. Üniversite olarak 110 programda diploma veriyoruz. Lisans üstü programlar buna dahil edildiğinde oldukça fazla sayıda, diploma programını yürüten Üniversitemiz Türkiye´nin büyük üniversitelerinden birisidir. Bugün kayıt yaptıran 8351 öğrenci ile birlikte bu yıl öğrenci sayımız 40 Bin 733 ulaşmıştır. 159 profesör 110 doçent, 328 yardımcı doçent, toplam 597 öğretim üyesi ve 613 diğer öğretim elemanları ile birlikte 1110 etik ve 859 idari kadro birlikte yürütülüyor. Tüm arkadaşlarıma açılış nedeni ile teşekkür ediyorum” dedi.

 

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AKP Van Milletvekili Beşir Atalay ise “Üniversitemizin açılışından 24 yıl geride kaldı. Nereden nereye geldik. Tüm emeği geçenleri kutluyorum. Kurucu rektör olarak göreve geldiğimiz de geleceğin üniversitesini yaratmak için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum 5-6 bin öğrenciden şu anda 40 bin lere çıkan öğrenci sayısı ile Türkiye´nin sayılı Üniversiteleri arasında yer almaktadır. Sağlık konusunda da Üniversitemiz gerek hastanesi, gerekse Diş Hekimliği ile iyi yerdedir. Öğrendiğim kadarı ile kadro eksikliği konusunda da en kısa zamanda girişimler yapacağım” diye konuştu.

 

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Üniversitenin alınana 24 yıl önce ceza evi düşünüldüğünü ve şu anda 40 kişinin öğretim gördüğü bir Üniversite olduğunu dile getirdi.

 

Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, “Eğitim, Bilim Kalkınma” konulu açılış dersi verdi.