VALİ SEZER´İN TALİMATIYLA

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de kısıtlı ve uyum süreci kapsamında başlayan yeni eğitim-öğretim hayatının getirdiği kurallar çerçevesinde uzaktan eğitim alma zorunluluğu bulunan öğrencilerin sorunları çözüm buluyor. Vali Yunus Sezer´in koordinatörlüğünde başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün yürüttüğü ‘Uzak da olsa eğitime engel yok´ projesi kapsamında ilçe ve köylerde bulunan, eğitimde sorun yaşayan çocukların da talepleri göz önünde bulunduruldu. Bu kapsamda Vali Sezer´in talimatıyla sorunlar kısa süre içinde çözüm bulacak.

 

DANIŞMA HATTI 24 SAAT HİZMETTE

Sezer, köylerde yaşanan internet sıkıntısıyla ilgili de kaymakamlarla toplantı yaptıklarını dile getirerek, köy okullarında ya da ilçe merkezlerinde belirli alanlar oluşturularak hiçbir öğrencinin eğitim noktasında mağdur olmalarını istemediklerini ifade etti. Proje kapsamında kurulan danışma hattının 24 saat hizmet verdiğini anlatan Sezer, 'Sınıf öğretmenlerimiz kendi öğrencilerini tarıyorlar ve sıkıntı yaşayan çocuklarımızı tespit edip sorunlarını gideriyoruz. Gönüllerimiz bir olsun diyoruz. Gönüller bir olduktan sonda devletimiz ve milletimiz güçlü. Her türlü sıkıntıyı geride bırakırız. Bu kapsamda 2 bine yakın başvuru var.”

 

EĞİTİMDEN GERİ KALMAYACAKLAR

Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı

Projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, ilçelerde ise kaymakamlar ve diğer kurumlar tarafından devam ettirildiğini aktaran Sezer, 'Buradaki amacımız, çocuklarımızın hiçbir şekilde eğitimden geri kalmaması ve yaşadıkları problemleri gidermektir. Bu kapsamda belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve hayırseverlerimiz yoğun bir şekilde destek veriyor. Çocuklarımızın tablet ve benzeri materyaller konusunda sıkıntıları varsa bunları gidermeye çalışıyoruz. Diğer taraftan ilimizde 30´un üzerinde EBA noktası oluşturuldu. Bu EBA noktalarında da yine öğrencilerimize hizmet veriliyor” dedi. Haber: Kenan Kuzucu