Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Millet vekili Ahmet Önal, köy muhtarlarını CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel ile buluşturdu.

 

KÖYE KİMSE GELEMİYOR

Kırıkkale´nin Delice ilçesi Meşeyayla, Çatallı, Büyükavşar ve İmirli Köyleri temsilcileri Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bir araya geldiler. Köy yollarının bozuk olduğunu dile getiren köylüler, CHP´den yardım talep ettiler. Çatallı Köyü Muhtarı Memduh Sayar köy yolunun bozuk oluşu nedeniyle köye veteriner hekimin dahi gelmediğini bundan dolayı hayvancılığın bitme noktasında olduğunu söyledi.

 

KÖYÜMÜZ DIŞLANIYOR

İmirli, Büyükavşar ve Meşeyayla Köy Muhtarları ise Türkiye´de asfaltı yapılmayan köy bile kalmadı diye övünen iktidar yetkilileri tarafından kendi köylerinin dışlandığını yollarının bozukluğu nedeniyle araçların sık sık arıza yaptığını söylediler. Mahsullerini köyden şehir merkezine götüremediklerini artık isyan noktasında olduklarını ayrıca sürekli olarak da elektrik kesintisi olduğunu belirttiler. 11 yıl önce köylerin mevcut asfaltının kazıldığını ancak tüm çabalara rağmen asfaltın yenilenmediğini söylediler.

 

Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi

TBMM´YE ÖNERGE VERECEĞİZ

İl Özel İdaresi ve diğer yetkililere gitmelerine rağmen seslerini kimsenin duymadığını problemleri kimsenin çözemediğini söyleyen Muhtarlar, “Geri dönüşüm çıkma asfalt atılmasına bile razıyız. Ancak onu bile yaptıramadık. Kanal problemimiz var ancak yıllardır bu sorunlar da yetkililer tarafından görülmedi. CHP Milletvekili Delice İlçesine bağlı köylerin bu problemlerinin çözülmesi için meclise araştırma önergesi vereceklerini söylediler. Ayrıca bir heyet kurup yerinde inceleme yapacaklarını sonucunu da meclise bildireceği sözünü verdi. Haber: Kenan Kuzucu