HER SABAH EVLATLARI İÇİN KALKIYOR

Kırıkkale´de yaklaşık 7 yıldır sokak hayvanlarının yoldaşı olan Zübeyde Köstekli, her sabah mahallede bulunan kedi ve köpeklerin yemek ve su ihtiyaçlarını karşılıyor. Zaman zaman mahalleden olumsuz tepkiler alan Köstekli, bu tepkilerin kendisini yıldırmadığını aksine sokak hayvanlarına daha çok bağladıklarını ifade ediyor.

 

SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKALIM

Herkesin sokak hayvanlarına hatta canlılara sahip çıkması gerektiğini dile getiren Köstekli, “Biz insan olarak sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanı sıra belli bir zorunluluklarımızda vardır. Bunun başında sokakta bulunan hayvanlar geliyor. Dışarıda kalmış kimsesizlere nasıl sahip çıkmamız gerekiyorsa sokak hayvanlarına da öyle sahip çıkmamız gerekiyor”

 

HAYVANLAR İÇİN BELEDİYE PROJELER YAPMALI

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

Köstekli, Kırıkkale Belediyesi başta olmak üzere Muhtarların mahallelerinde bulunan sokak hayvanlarına sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Kış aylarında olduğu gibi yaz aylarında da hayvanlarımız yem ve su bulmakta zorluk çekiyor. Mahalle halkı bana düşman olmak yerine kapılarının önüne bir kap su veya bir kap yemek bırakırsa hiçbir sokak hayvanımız aç ve açıkta kalmaz”

 

HER SABAH YEMEK İÇİN UYARTIYORLAR

Kırıkkale´nin tüm kedi ve köpeklerinin kendi kapısının önünde biriktiğini dile getiren Köstekli, “Sabah saat 06.00 sıralarında kedi ve köpeklerin seslerine uyanıyorum. Onlarda sonuçta bir canlı. Nasıl çocuklarımızın yemeğini suyunu veriyorsak sokak hayvanlarına da öyle davranmalıyız. Her insanın önce kendine daha sonrada sokak hayvanlarına bakma zorunlulukları vardır diye düşünüyorum”

 

EŞİNDEN TAM DESTEK

Evli olduğunu ve eşinin kendisine tam destek verdiğini söyleyen Köstekli, sokak hayvanlarının yanı sıra doğada bulunan canlılara da sahip çıktıklarını ifade ederek, “Biz kedi ve köpeklere bakımının yanı sıra tedavilerini de üstleniyoruz. Sokak hayvanları beni gördükleri zaman adeta annelerini görmüş gibi seviniyorlar. Buda beni hoşuma gidiyor”

 

HEP BİRLİKTE SOKAK HAYVANLARINI YAŞATALIM

Tüm Kırıkkale halkını duyarlı olmaya davet eden Köstekli, “Pikniklere, gezilere gittiğiniz de ne olur bir ekmekte sokak hayvanları için alın. Yol kenarlarına bıraktığını ekmeklerden yüzlerce arazideki hayvanlar faydalanır. Gelin hep birlikte sokak hayvanlarını yaşatalım” dedi.

MANŞET ÖZEL HABER