Kızılay yine gönülleri ısıttı

 

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi her hafta düzenli olarak sürdürdüğü hane ziyaretleri sırasında yine bu soğuk günlerden daha soğuk manzaralarla karşılaştı.

 

KEZ ISINMA SIKINTILARI ÇEKİYORLAR

Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler ve Kızılay´ın merhametli gönüllüleri ile birlikte kışın bu soğuk günlerinde gece karanlığında mazlum kimsesiz ailelere kardeş olmak için koştururlarken yine çaresiz ailelere karşılaştı. Bu haftaki hane ziyaretleri ile ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan İşler “Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi olarak Kırıkkale´mizde ki geçim sıkıntısı ve yoksulluk çeken ailelerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Dez avantajlı ailelerimizin çektikleri sıkıntılar özellikle kış ayları geldiği zaman ikiye katlanıyor. Gıda probleminin yanında ailelerimiz bu kez ısınma sıkıntıları çekiyor. Bu hafta yapmış olduğumuz hane ziyaretlerimiz sırasında gittiğimiz ailelerin durumu bizleri çok üzdü”

 

SIKINTILAR GİDERİLDİ

“Bir evimizde altı çocuklu bir aile, Engelli baba ve üstelik evlerinde sobaları yoktu ne üzerinde oturacak kanepe ne de üstüne basacak halıları vardı. Allah´a binlerce şükür olsun ki Kızılay´ımızın eli öpülesi gönüllüleri sayesinde sobası olmayan, kanepe ve halıları olamayan ailemizin soba ve borularını götürdük sobasını kurduk gürül gürül yaktık yerlere halıları serip üzerlerine kanepeleri koyduk artık çocuklarımız sıcak yataklarında yatarak rahat uyku uyuyacaklar”

 

YİNE AYNI MANZARA

Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı

“Aynı gün yine bir başka ailemizin ziyaretinde de aynı manzarayla karşılaştık. Evlerine girdiğimizde soğuk bir ortam iki tane küçük yavrucak ısınmak için yataklarında yatıyorlardı. Babaları vefat etmiş anneleri hem baba hem anne olmaya çalışıyordu. Yattıkları odaya kapıdan soğuk girmesin diye eski bir battaniye örtmüşlerdi. Kızılay´ımızın merhametli gönüllüleri sayesinde sobası olmayan babasız ailenin sobasını kurduk artık bu yavrularımızda sıcak ortamda uyuyacaklar” dedi. Haber: Emel Selci