BİRÇOK AİLELERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜK

Bayramdan önce ve bayramda ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet, gıda kolisi, et konserve, taze et ve un dağıtımlarının yapıldığını belirten Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler “Bu bayramda kurban kesemeyen ailelerimizi yalnız bırakmadık.  Şerefe gününden başlayan iyilik çalışmalarımız bayram günleri boyunca devam etti. Yapılan erzak yardımlarımız, canlı kurban bağışlarımız, taze et yardımlarımız ve et konserve yardımlarımız ile birçok ailelerimizin yüzünü güldürdük. Maddi durumları olmayan kocasından ayrılmış küçük çocukları olan iki ailemize değerli bağışçılarımızın yapmış olduğu iki canlı kurbanı teslim ettik. Ailelerimizin ve çocuklarının bayramda Kurban keseceklerinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu”

 

154 AİLEYE YAKLAŞIK 5´ER KİLOLUK TAZE ET YARDIMI YAPILDI

“Yine bu bayramda maddi sıkıntıdan dolayı kurban kesemeyen, evine et götüremeyen, bayram günü çocuklarına et yapamayacak olan 154 ailemize yaklaşık 5 er kiloluk et dağıttık. Yapılan dağıtımlarda ailelerimizin mutluluğu bizleri de sevindirdi. Kızılay olarak ailelerimizin her sıkıntıda yardımlarına koşmayı kendimize dert edindik. Bu arada yalnız yaşayan 10 kardeşimizi ziyaret ettik. Biliyoruz ki; paylaştıkça bayramlar bayram olur. Kızılay olarak ailelerimizin dertleri kendi derdimiz, sıkıntılarını kendi sıkıntılarımız olarak görüyoruz. Bu bayramda da yalnız yaşayan evinde kimsesi bulunmayan eşi, çocukları, akrabası olmayan kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Onları ziyaret edip Kızılay olarak hep yanlarında olduğumuzu gösterdik. Ziyaretlerimiz sırasında duygu dolu anlar yaşadık”

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 18 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 18 NİSAN 2024

 

KIZILAY ÇOCUKLARIMIN YAPMADIĞINI YAPTI

“Ziyaretlerimizden çok memnun kalan ve çok sevinen ailelerimizle duygu dolu anlar yaşadık. 3 çocuğu olan yaşlı amcamızı ziyaret ettiğimizde bizleri yaşlı gözlerle karşıladı. Bayramda kapısının kimsenin çalmadığını ve çocuklarının dahi aramadığını söyleyerek Kızılay´ı kendi çocuğu gibi gördüğünü söyledi. Başka bir ziyaretimizde aynı tablo vardı. Bayram günlerinin normal bir gün gibi geçtiğini söyleyen abimiz Kızılay´ın ziyarete gelmesi ile birlikte bayramın manasını yaşadığını söyledi. Ve her bir ziyarete gittiğimiz kardeşlerimiz Kızılay´a çok teşekkür ederek ‘İyi ki Kızılay Var´ dedik ve Kızılay olarak daima yanlarında olacağımızı söyledik” dedi. Haber: Ahmet Ünal