Kırıkkale´ye Beton Santrali Kilit Parke İstasyonu

İl Genel Meclisi Aralık ayı 2´nci toplantını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda Kırıkkale´ye Beton Santrali Kilit Parke İstasyonu yapılması için araştırma yaparak, tesisin oluru için Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´den olur alacak.

 

MECLİS ÜYELERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Kırıkkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi aralık ayı 2´nci toplantısını Meclis Başkanı Murat Çaykara başkanlığında gerçekleştirdi. Daha önce ki toplantılarda Bartın Beton Santrali Kilit Parke İstasyonu´nun Kırıkkale´de de yapılması için inceleme yapılması kararlaştırılmasının ardından beş İl Genel Meclis üyesini Bartın Beton Santrali Kilit Parke İstasyonu´nda inceleme ve bilgi alması için görevlendirmişti.

Kırıkkale’de ekilen yem bitkileri toprak üzerine çıktı Kırıkkale’de ekilen yem bitkileri toprak üzerine çıktı

 

AZ MALİYETLİ VE UZUN ÖMÜRLÜ

Bartın Beton Santrali Kilit Parke İstasyonu´nu inceleyen beş İl Genel Meclis Üyesi, Aralık ayı 2´nci toplantıda edindikleri bilgileri meclise sundu. Yapılan sunumda Beton Santrali Kilit Parke İstasyonu´nun sıcak asfaltlamaya göre daha az maliyetli ve daha uzun ömürlü olduğu belirtildi. Mevcut yapılan sıcak asfaltların en fazla beş yıl ömrü olduğu belirtilirken, sadece kumlama için birçok masraf çıktığı ve zaman olarak ta kayıp olduğu ifade edildi.

 

MALİYET 4´TE 1´E DÜŞÜYOR

Beton Santrali Kilit Parke İstasyonu´nun Kırıkkale´ye yapılması fikri hakkında görüş belirten il Genel Meclis üyesi Kürşat Çiçek, “Eğer bu işi yapıyorsak maliyeti düşürmemize gerek yok, yapacaksak en iyisini yapmalıyız ki ilerleyen zamanlarda sorun yaşamayalım. Amacımız Kırıkkale´mize ve memleketimize hizmet etmek. En iyi hizmeti yapalım. Maliyetimiz 4´te 1 düşüyor. Kırıkkale için çok faydalı bir hizmet olacak” ifadelerini kullandı.

 

VALİ YUNUS SEZER´E SUNULACAK

Görüşlerin ardından konuşan İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, “Araştırmaları yaptık, arkadaşlarımızı görevlendirdik ve bilgi alındı. Verilen bilgilerde, Bartın İl Özel İdaresi de yardımcı olacak. Çok ciddi bir yatırım. Valimiz Yunus Sezer´e sunacağız ve olur bekleyeceğiz” dedi. Toplantıda ayrıca, Bartın İl Özel İdaresinin Beton Santrali Kilit Parke İstasyonu hakkında yeni bir ARGE çalışması yapıldığı ve projenin yapılması sonucunda Kırıkkale İl Özel İdaresi ile de bilgileri paylaşacağı söylendi. Toplantının diğer maddeleri ise bir sonraki toplantıya ertelendi. Haber: Ayşe Soysal