KIRIKKALE´NİN MARKASI “DİNEK”

KIRIKKALE´NİN MARKASI “DİNEK”

Şehitler Anıtı, Çeşnigir Kalyonu, Denek dağının turizme kazandırılması ve padok alanının yapılması, macera adasının yapılması derken çok önemli ve hepsinden daha farklı bir proje ile kaşımıza çıktı Sayın Valimiz Yunus Sezer.

Kırıkkale´nin yöresel ürünlerini paketleyen ve pazarlayan Dinek markasından bahsediyorum. Türkiye için yerli otomobil fabrikası ne kadar değerliyse, Dinek markası Kırıkkale için o kadar önemlidir, benim gözümde.

Marka patenti alındı, yerli ürünler toplandı, paketleme işlemleri yapıldı ve son olarak pazarlama mağazası açıldı. Kırıkkale Ankara karayolu üzerinde açılan tesiste yöresel ürünlerimiz vatandaşlarla buluşuyor ve Türkiye´nin dört bir yanında sofralarda yer alıyor.

Proje bu kadarla kalacaksa, basit bir yatırımdan öteye gitmeyecektir. Ancak Sayın Valimizi hepimiz çok iyi tanıyoruz ve onun vizyonunun bu kadarla sınırlı kalmayacağını çok iyi biliyoruz. Projenin büyüklüğünü anlamanız için size tek bir örnek vermek istiyorum, Torku…

Bu markanın önü o kadar açık ki, vatandaşlarımız gerekli desteği verirlerse Kırıkkale´ye ekonomik anlamda çağ atlatır. Düşünün şimdi, hayal kurun, ürün satışları tavan yapmış durumda ve üretim yetmiyor. Yapılacak ilk iş seri üretim için fabrika kurmaktır. Fabrika kurulup, üretim artınca ham madde (yöresel tarım ürünleri) ihtiyacı büyüyecek. Bu ihtiyaç ilimizde çiftçilik yapan üreticilere bir gelir kapısı olacak ve tarım sektöründe hem ürün çeşitliliği artacak, hemde tarımsal üretim oranı yükselecek. Bütün bunlar birleştiğinde üretim artacak ve Pazar genişleyecek. Pazar büyüdükçe marka büyüyecek, marka büyüdükçe fabrika sayısı, işlenen tarım arazisi, tarım ürünlerinin çeşitleri ve istihdam artacak.

Çiftçinin yüzü gülecek, fabrika istihdam sağlayacak, işsizin yüzü gülecek, işsiz sayısı düşecek, ekonomik refah artacak, çarşı – pazar hareketlenecek. Düşünün ya sadece düşünün 10 yıl sonra 10 bin kişiye istihdam sağlayan bir Dinek markası olduğunu düşünün. Sizin oğlunuz ekmek yemezse bu kapıdan, kardeşinizin oğlu kesin yer. Çığ gibi büyüyebilecek bir marka, domino taşı gibi onlarca sektörü olumlu yönde etkileyecek bir projedir.

Hayal etmekten korkmayın, hayal edin ve hayalinizi gerçekleştirmek için mücadele verin. Mücadeleden kastımı merak ediyorsanız hemen söyleyeyim, dünyada onlarca gıda markası var. Evimize ürün alacağımız zaman, önceliğimiz Dinek markası olacak. Gittiğimiz büyük - küçük marketlerde Dinek markasını soracağız. Dinek ürünü yoksa elimiz boş çıkıp, olan yerden alışverişimizi yapacağız. Böylelikle hem marketleri yöresel ürünlerimizi satan Dinek markası ile ticarete teşvik edeceğiz hem de yöresel ürün tüketimini artırarak, üretimin artmasına vesile olacağız.

Başlamak işin yarısıdır derler. Sayın Valimiz bu işi başlattı, ilimizde fabrika yok, işsizlik çok diye sızlanan hemşerilerime duyurulur. Şimdi her şey sizin elinizde, üzerinize düşen şeyse çok basit, alışverişimizi kendi markamızdan yapmak.

Bu vesile ile geldiği günden bu yana şehrimize kazandırdığı değerler ile Kırıkkale´nin her zaman başarıları ve iyi kişiliği ile anacağı Sayın Valimize bir kez daha teşekkür ediyorum.