GÜNCEL 15.02.2018 17:20:05
Kırıkkale´nin En İyi İmkanlarına Sahip Okulu

Kırıkkale´nin En İyi İmkanlarına Sahip Okulu

Çeyrek asırdır Kırıkkale eğitimine verdiği katkılarla marka konumuna gelen ABC Eğitim Kurumları, Osman Gazi Mahallesinde eğitim ve öğretime başlayan yeni okulu Güleç ABC Koleji´nin kapılarını yerel ve ulusal basın mensuplarına açtı

İNANDIK BAŞARDIK

Güleç ABC Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, dün yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Osman Gazi Mahallesi´ne yeni yapılan Güleç ABC Koleji´ni basın mensuplarına gezdiren Başkan Harun Güleç, kolejde A´dan Z´ye  her şeyin düşünüldüğünü söyleyerek, Kırıkkale´nin en yerli markasının Güleç ABC Koleji olduğunu, Kırıkkale´nin yanı sıra Ankara´da da faaliyet gösterdiklerini vurguladı.  Programda Ortaokul Müdürü Necati Bayrakçı, İlkokul Müdürü Abdulkadir Akman ve Okul Koordinatörü Hafize Yıldız hazır bulundu.  ‘Biz niyet ediyoruz, Allah nasip ediyor´ diyen Yönetim Kurulu Başkanı Güleç, hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyerek, “Kırıkkale´nin en iyi imkanlarına sahip olan bir okulda öğrencilerin akademik başarıları ve sosyal gelişimleri emin ellerde.  Güvenli bir noktada sakin bir ortamda, dersleri işlemek için her yönü ile kaliteli bir koleji hizmetinize sunan Güleç ABC Eğitim Kurumları sizleri de tanışmaya davet ediyor” ifadesini kullandı.

 

FİZİKİ İMKANLAR

“60 derslik, özel anasınıfı ve oyun alanları, dış bahçe parkı, laboratuvar imkanları, dil eğitim sınıfları, geniş okul bahçesi, sosyal etkinlikler için dizayn edilmiş yürüyüş parkurları, dinlenme alanları, kameriye, spor tesisleri ( Futbol- Halı saha, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortu, kapalı spor salonu, ısıtmalı yarı olimpik yüzme havuzu ), buz pateni pisti, konferans salonu, kütüphanesi, geniş ve ferah teknolojik sınıfları, yemekhane ve teneffüshaneleri, güvenlik amaçlı kurulan kameraları ile tam bir eğitim kompleksi. Bölgenin en kapsamlı ve donanımlı okulu”

 

ÖĞRETİM / AKADEMİK

“Her öğrencinin kendi ile değerlendirildiği, haftalık – aylık düzenli yapılan sınavlar, sınavlar neticesinde verilen takviye dersler ve veli bilgilendirme takip platformu ile öğrencinin hep dinamik kaldığı ve gözlem altında olduğu özel başarı programı, eğitime farklı bir soluk getiriyor. Derslerimiz uzman öğretmen kadrosu ile ana branş dersleri haftalık ders saatinden fazla olarak verilmektedir. Yaz okulu uygulamasında öğrencilerimize kesintisiz eğitim anlayışı ile hafta içi 5 gün öğretim yapılmaktadır. Kulüp çalışmaları ile öğrencilerimizin sosyal gelişimlerine katkı sağlanmaktadır”

 

KIRIKKALE´NİN EN BAŞARILI OKULU

“8. sınıf öğrencilerine ağustos ayından itibaren sınav konularının anlatıldığı yoğunlaştırılmış ders programı ile başarı odaklı bir öğretim programı uygulanmaktadır. Ayrıca 8. sınıflarda sınavlar öncesi öğrencilerimize özel hazırlık kampları uygulanmakta, sınavlara en üst düzeyde motivasyon ile girmeleri sağlanmaktadır. Uygulanan programın en yakın sonucu olarak 2016-17 eğitim-öğretim yılında 12 öğrencimiz Türkiye birincisi olmuş, 19 öğrencimiz 1 yanlış çıkarmış ve okulumuz tartışmasız Kırıkkale´nin en başarılı okulu olmuştur”

 

DİL EĞİTİMİ

“1. sınıftan itibaren tüm sınıflarda yoğun şekilde İngilizce ve speak dersleri verilmektedir Ortaokulda MEB İngilizce derslerine ayrı, speak derslerine ayrı, Main Cours derslerine ayrı olarak İngilizce derslerine 3 ayrı öğretmen girmektedir, belirli aralıklar ile konuşma-yazma ve dinleme-anlama çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca MEB müfredatı dersleri verilmektedir. Böylece MEB tarafından yapılan/yapılacak sınavlarda da başarılı olmaları sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra dil eğitiminde 2. sınıftan itibaren haftalık 2 ders saati Almanca dersi verilmektedir”

 

REHBERLİK SERVİSİ

“Okulumuz Rehberlik Servisi ile öğrencilerimizin sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyoruz. Kaliteli ve verimli eğitim için alanında uzman bir eğitim kadrosu sunan okulumuz, Rehberlik Servisinde de idealist ve profesyonel rehber öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize çok yakın ve sıcak bir ortam sunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin ihtiyacına göre kişiye özel ders programı planlanıp takip edilmekte, motivasyon çalışmaları yapılmakta ve gerekli analiz çalışmaları ile velilerimize de yardımcı olunmaktadır. İlkokul için ayrı ortaokul için ayrı rehber öğretmenlerimiz ile her zaman yanınızdayız”

 

SAĞLIK VE GÜVENLİK

“İlkokul ve anasınıfında öğrencilerimiz kahvaltı-öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı, ortaokul öğrencilerimiz içinde öğle yemeği mevcuttur. Öğrencilerimizin sağlıklı gelişimleri için özel sağlık kuruluşları ile anlaşmalarımız yapılmakta ve belirli periyotlar ile sağlık taramalarından geçirilmektedir. Yine belirli konularda uzman doktorlar tarafından sağlıklı yaşam eğitimleri verilmektedir. “Temiz Okul Sağlıklı Okul” sertifikası ve “Beyaz Bayrak” sahibi okulumuzda yemekler düzenli olarak kontrol edilmektedir. Öğrencilerimiz okula kartlı sistem ile giriş yapmakta, kartsız ve izinsiz çıkışlarına izin verilmemektedir. Öğrencilerimizin huzurlu ve bir ortamda eğitim almalarını sağlayan okulumuzda ilgili birimler güvenlik kameraları ile takip edilmektedir. İdareden / veliden onay alınmadan öğrencilerimizin çıkışlarına izin verilmemektedir”

 

SOSYAL ETKİNLİKLER / FAATLİYETLER

“Öğrencilerimizin katılacağı belirli gün ve haftalar programları, ayrıca etkinliklerimiz ve gecelerimiz için çalışmalarımız derslerimiz ihmal edilmeden yapmaktadır. İl içi gezilerimiz, belirli yerlere ( makamlar, müzeler, merkezler vb.. ) ziyaretlerimizde de bu hassasiyetimiz mevcuttur. Şehir içi ve şehir dışı günü birlik, yatılı programlar, ziyaretler, yurt dışı gezi ve yarışmalara katılımlara önem veriyoruz. Belirli periyotlar ile öğrencilerimizin durumu hakkında bilgi vermek, gelişimlerini değerlendirmek amacı ile veli görüşme ve bilgi paylaşım toplantıları düzenleniyoruz. Okulumuzda ayrıca dönem içinde sanat geceleri, kültürel faaliyetler, sergiler ve kitap fuarları, dönem sonu özel geceleri, kültür sanat yayınları, bültenler yayınlanmakta. Sosyal medyada aktif olan okulumuzda öğrencilerimizin başarılarını ve güzel anılarını paylaşıyoruz”

 

ÖRNEK UYGULAMALARIMIZ

“Eğitim bir bütündür. Her alanda örnek ve güzel uygulamalar yapmayı hedef edinen okulumuzda yapılan uygulamalar ile öğrencilerimize okuma, temizlik alışkanlığı, zamanı doğru değerlendirme, olumlu ve güzel davranışlar kazandırma ve akademik olarak başarılı olmalarını sağlıyoruz. Öğrencimizin devamsızlığı, ders programı, verilen ödevleri ve yapılması/kontrolü, yemek listesi, deneme sınavı ve analizleri, kitap sınavları, yazılı konularının duyurusu, etütleri takip etme, kulüpleri vb. birçok bilgiye istediğiniz zaman bilgisayar-tablet ya da telefondan ulaşabileceğiniz bir otomasyon sistemi mevcut olup istediğiniz zaman rehberlik servisi, idare ya da öğretmenlere mesaj atabilirsiniz” dedi. 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024